"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צפי למדד גבוה: האינפלציה שוב מרימה ראש
לפי הערכות, המדד יעלה בכ-0.5%-0.6% - דבר שיוביל לעליית קצב האינפלציה השנתי לרמה של 3.1%-3.2% • המשמעות: לראשונה השנה האינפלציה תחצה את טווח היעד של בנק ישראל העומד על 1%-3% • מומחה: "מחירי מזון צפויים לעלות בחדות"
"האינפלציה צפויה לעלות. צילום: GettyImages

צפי למדד גבוה: האינפלציה שוב מרימה ראש

לפי הערכות, המדד יעלה בכ-0.5%-0.6% - דבר שיוביל לעליית קצב האינפלציה השנתי לרמה של 3.1%-3.2% • המשמעות: לראשונה השנה האינפלציה תחצה את טווח היעד של בנק ישראל העומד על 1%-3% • מומחה: "מחירי מזון צפויים לעלות בחדות"

סוניה גורודיסקי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מדד המחירים לצרכן לחודש מאי שיפורסם היום (שישי) בשעה 14:00, צפוי להצביע על עלייה נוספת ברמת המחירים במשק.

לפי הערכות, המדד יעלה בכ-0.5%-0.6% - דבר שיוביל לעליית קצב האינפלציה השנתי לרמה של 3.1%-3.2%. המשמעות היא כי לראשונה השנה האינפלציה תחצה את טווח היעד של בנק ישראל העומד על 1%-3% וכי הורדת הריבית במשק הולכת ומתרחקת.

"צפויה עלייה חדה במחירי הפירות", צילום: אורן בן חקון

לפי תחזיות האנליסטים הצפי הוא כי בשנה הקרובה האינפלציה תישאר מעל היעד של בנק ישראל – התחזית ל-12 החודשים הקרובים עומדת על כ-3.1% וריבית בנק ישראל תישאר ברמה הנוכחית, 4.5% בתקופה הקרובה.
עליית האינפלציה היא השלכה ישירה של עליות המחירים בסופר.

מודי שפריר, אסטרטג ראשי של שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, מציין כי במדד שיתפרסם היום "מחירי מזון צפויים לעלות בחדות, על רקע עליית מחירי מוצרי החלב בפיקוח ושלא בפיקוח וכן והעלייה החדה במחירים לאחר מבצעי חג הפסח".

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, צילום: יהושע יוסף

לדבריו, "עלייה חדה (עונתית ברובה) צפויה במחירי הפירות, על רקע כניסת פירות הקיץ למדידה. מחירי הירקות הטריים צפויים, מאידך, לרדת קלות. רכיב הדיור ואחזקת דירה צפוי לעלות, כמו גם מחירי החופשות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...