"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ראשי רשויות לשר התרבות: "חזור בך מההחלטה על קיצוץ מיליונים מתקציב הספריות הציבוריות"

למרות הפרסומים שלפיהם קיצוץ התקציב יבוטל, היום צפויה ועדת השרים לדון בנושא • ראשי השלטון המקומי והאזורי פנו לשר מיקי זוהר בדרישה לעצור את הדיון • "האחריות שלך היא לוודא שכל תושבי המדינה יוכלו ליהנות מאותם השירותים, ללא קשר למצבם הסוציו-אקונומי"

,עודכן
0השמעה
הספרייה הציבורית בכפר יונה. צילום: ישראל היום

ראשי השלטון המקומי והאזורי פנו היום (ראשון) לשר התרבות והספורט, מיקי זוהר, בדרישה שיחזור בו מההחלטהלקצץ מתקציב הספריות הציבוריות. "אנו מתנגדים נחרצות למהלך, שפוגע בראש ובראשונהברשויות החלשותובתושבי הפריפריה. אנו מבקשים שתפעל מיידית להסרתו מסדר היום של ועדת השרים שתתכנס היום.

״מה אתם מסתירים מאזרחי ישראל?". ח"כ מיקי זוהר נואם בדיוני התקציב (ארכיון) // ערוץ הכנסת

"נדהמנו לגלות כי חרף הפרסומים על ביטול הקיצוץ ביחס לתקציב הספריות הציבוריות, בכוונתך לקצץ תקציב נוסף לרשויות המקומיות, בהיקף של 18 מיליון שקלים, בשנים 2025-2024", כתבו ראשי הרשויות. "הצעת החוק פוגעת ביכולת של הרשויות לספק שירות לתושביהן".

בישראל פועלות כיום 774 ספריות ציבוריות שמפעילות הרשויות המקומיות. בהתאם לחוק, הן מופעלות ללא עלות במטרה לאפשר לכלל תושבי ישראל, ללא קשר ליכולתם הכלכלית, ליהנות מנגישות לספרים ולמידע, מסביבת למידה ועוד.

הספרייה הציבורית כפר יונה,צילום: ישראל היום

על פי חוק, תקציב הספריות מגיע מהמדינה ומהרשויות המקומיות, אך לדברי ראשי השלטון המקומי והאזורי, "הרשויות המקומיות נושאות על גבן את חלק הארי בתקציבי הספריות הציבוריות. מבדיקה שבוצעה עם רשויות מקומיות, נוכחנו כי שיעורי השתתפות המדינה עומדים על אחוזים בודדים בלבד, בעוד הרשויות המקומיות מממנות כמעט 90% מתקציב הספריות הציבוריות".

ראשי הרשויות דורשים להוריד את עניין התקציב מסדר היום של ועדת השרים. "כשר התרבות והספורט של כל תושבי מדינת ישראל, האחריות שלך היא לוודא שכל תושבי המדינה יוכלו ליהנות מאותם השירותים, ללא קשר למצבם הסוציו-אקונומי".

נוסף על הדרישה להורדת הדיון מסדר היום, הם דרשו "בחינה מחדש של הסדרי המימון המשותפים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר