"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השטחים החקלאיים נמצאים תחת אש: "חלק מיבול הדובדבן בצפון לא ייקטף השנה"

מנהלי המטעים מתריעים: "כ־20 דונם של דובדבן ממוקמים בשטח צבאי סגור ולא הורשינו לטפל בהם בחודשים האחרונים"

,עודכן
0השמעה
הדובדבנים. צילום: נועם פריסמן

קטיף הדובדבן, הפרי הטעים והמתוק החל, אך בגבול הצפון לא ייקטף חלק מהיבול עקב המלחמה. בארגון מגדלי הפירות מציינים כי היבול צפוי להגיע לכ־3,700-3,500 טון, נתון נמוך יותר ביחס לשנה שעברה, אז עמד היבול על כ־4,300 טון.

על פי נתוני ארגון מגדלי הפירות בישראל - בארץ נטועים כ־5,000 דונם של מטעי דובדבן, כאשר יותר מ־90% מהם גדלים באזור הגליל והגולן: במרום הגליל והרי נפתלי - 350 דונם, בגליל המערבי - 300 דונם, ברמת הגולן - 3,900 דונם ובהרי ירושלים, גוש עציון והרי חברון - 450 דונם.

לדברי ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל: "מדובר בירידה קלה מהממוצע הרב־שנתי של יבול הדובדבן, הנובעת כתוצאה מחורף חם וגם מאתגרי המלחמה. זאת מאחר שחלק ממטעי הדובדבן הממוקמים בשטח צבאי סגור, סמוך לגבול עם לבנון, לא טופלו כנדרש וכנראה לא ייקטפו השנה".

אסף שוורץ מנהל המטעים בקיבוץ יראון בגליל העליון הוסיף: "אני בספק אם השנה נצליח להגיע לכל מטעי הדובדבן. כ־20 דונם של דובדבן ממוקמים בשטח צבאי סגור ולא הורשינו לטפל בהם בחודשים האחרונים, לכן אין אנו יודעים אם הפרי הבשיל בהצלחה. לצד זאת ישנם עוד 20 דונם של דובדבן הממוקמים במרחק מהגבול, אותם אנו מקווים לקטוף כמתוכנן, כך שלפחות 50% ממטעי הדובדבן של הקיבוץ ייקטפו".

השדות השרופים,צילום: ללא

נוי הדס, מייסדת רשת "נוי השדה", התייחסה למחירים השנה ואמרה כי "חקלאי הצפון נפגעו בצורה קריטית מהשלכות המלחמה. השטחים החקלאיים נמצאים תחת אש, הכניסה אליהם היא מסוכנת, ולא מתאפשרת ללא אישורים צבאיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר