"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
התשואה הגבוהה ביותר מהמתחרות: ההישג הכספי של מנורה מבטחים
הקבוצה פרסמה את דוחותיה הכספיים לשנת 2023 • רווח חיתומי של יותר ממיליארד שקלים (לפני מס) הזניק את הרווח הנקי לסך של 709 מיליון שקלים - גידול של 73% ביחס לשנת 2022
מיכאל קלמן. צילום: נטי לוי

התשואה הגבוהה ביותר מהמתחרות: ההישג הכספי של מנורה מבטחים

הקבוצה פרסמה את דוחותיה הכספיים לשנת 2023 • רווח חיתומי של יותר ממיליארד שקלים (לפני מס) הזניק את הרווח הנקי לסך של 709 מיליון שקלים - גידול של 73% ביחס לשנת 2022

סוניה גורודיסקי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

קבוצת מנורה מבטחים פרסמה הבוקר את דוחותיה הכספיים לשנת 2023. הקבוצה מציגה את התשואה על ההון הגבוהה ביותר מבין 5 קבוצות הביטוח הגדולות.
רווח חיתומי של יותר ממיליארד שקלים (לפני מס) הזניק את הרווח הנקי לסך של 709 מיליון שקל - גידול של 73% ביחס לשנת 2022. בגין שנת 2023, הקבוצה תחלק דיבידנד בסך של 250 מיליון שקל (75 מיליון מתוכם חולקן בשנת 2023).

הרווחיות החיתומית הסתכמה לסך של מיליארד וחמישה מיליון שקל (לפני מס) למול רווחיות חיתומית בסך של כ־777 מיליון שקל (לפני מס) בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של כ־29%.

הרווחיות, שהושגה ממגוון החברות ותחומי הפעילות בקבוצה, נובעת בעיקרה מרווחיות חיתומית גבוהה בפעילויות הליבה של הקבוצה. זאת, למרות הפרשות שבוצעו ברבעון הרביעי בסך של כ־42 מיליון שקל בביטוח חיים עקב השפעות מלחמת חרבות ברזל, והפרשות אקטואריות חד־פעמיות בסך של כ־77 מיליון שקל בסיעוד פרט.

שטרות כסף, צילום: רויטרס

יחס כושר הפירעון של מנורה מבטחים ביטוח ללא תקופת הפריסה ממשיך לצמוח ועומד על 154.5% נכון ליום 30 ביוני 2023 - למול יחס של 144.5% נכון ליום 31 בדצמבר 2022. עודפי ההון עומדים נכון ליום 30 ביוני 2023 על סך של כ-2.5 מיליארדי שקלים.

בגין תוצאות שנת 2023 ובהתאם למדיניות חלוקת הדיבידנד, אישרה החברה חלוקת דיבידנד בסך 250 מיליוני שקלים (75 מיליוני ₪ מתוכם חולקו בשנת 2023 ו־175 מיליוני שקלים נוספים אושרו ויחולקו כעת).

סך הפרמיות ודמי גמולים שנגבו על-ידי הקבוצה בשנת 2023 הסתכם לכ־30.3 מיליארדי שקלים למול פרמיות ודמי גמולים בסך של כ־27.8 מיליארדי שקלים בשנת 2022 - גידול של כ־8.9%. סך הנכסים המנוהלים ע"י הקבוצה הסתכם לתאריך הדוח לכ־315 מיליארדי שקלים למול סך של כ־277 מיליארדי שקלים ליום 31 בדצמבר 2022.

ההון העצמי של החברה המיוחס לבעלי המניות הסתכם לסך של כ-6.4 מיליארדי שקלים למול סך של כ־5.9 מיליארדי שקלים ליום 31 בדצמבר 2022.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...