בעלות של מיליארד שקלים: ראשי הרשויות דורשים לאמץ את התוכנית הביטחונית של השלטון המקומי

התוכנית נועדה לחזק את תפיסת הביטחון האישי בערים וכוללת חיזוק כיתות הכוננות, הרחבת השיטור העירוני, שיפור מערך האבטחה והמיכון במוסדות החינוך ועוד • יו"ר מרכז השלטון המקומי ביבס: "המתווה הוא תוצאה של ניתוח מעמיק והתאמה לצרכים של כלל הרשויות"

תרגול כיתת כוננות בקיבוץ מלכיה (ארכיון). צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

257 ראשי רשויות פנו במכתב דחוף לראש הממשלה ושרי הביטחון, האוצר, הפנים וביטחון פנים בדרישה לאמץ את התוכנית הביטחונית שיזם השלטון המקומי. לפי השלטון המקומי, התוכנית, שעלותה כמיליארד שקלים נועדה לחזק את תפיסת הביטחון האישי וכוללת חיזוק כיתות הכוננות בכל הערים, הרחבת שיטור עירוני, שיפור מערך האבטחה ומיגון של מוסדות חינוך, הרחבת פריסת מצלמות במרחבים ציבוריים ועוד.

פטרולים מסביב לגדר ומאות נשקים - ביישובי קו התפר מוכנים לכל תרחיש (ארכיון) // שמואל בוכריס

במכתב כתבו ראשי הרשויות כי אירועי 7 באוקטובר הביאו לאובדן תחושת הביטחון האישי בקרב כלל תושבי מדינת ישראל וכי לא ניתן לאפשר חזרה לתפיסה הביטחונית הקודמת. במכתב מדגיש יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס כי ראשי הרשויות  מצפים שהממשלה תאמץ בהקדם את התוכנית.

התוכנית מותאמת לכלל הרשויות המקומיות וכוללת מספר מרכיבים: הקמת סיירות עירוניות, שיפור מערך אבטחת מוסדות חינוך, הרחבת שיטור עירוני מ-89 רשויות ל-141 רשויות, שיטור וחיזוק כיתות הכוננות, מצלמות ומוקדים, השלמת פערי מיגון מוסדות חינוך, נטרול ארגוני פשיעה וחיזוק ההרתעה והגנה על מערכות סייבר. היא כוללת שינוי בתפיסת האבטחה במוסדות החינוך ומשלבת תמהיל כוח אדם ייחודי, באמצעות תמריצים למשוחררי יחידות קרביות. כמו כן, התוכנית תעניק למשתתפיה עבודה מלאה במוסדות החינוך במשך 6 ימים בשבוע לחודשים ספטמבר עד יולי, עם שכר שעתי של 45 שקלים ומענק שנתי של 15,000 שקלים.

התוכנית כוללת גישור על פערי מיגון (ארכיון), צילום: לירון מולדובן

בנוסף לעיבוי כוחות הביטחון המקומיים, התוכנית כוללת גישור על פערי מיגון. עלות השלמת פערי המיגון במוסדות חינוך נאמדת בכ-12.8 מיליארד שקלים בכלל הארץ ו-3.67 מיליארד שקלים ביישובים ובפריפריה עד 40 ק"מ מגבול רצועת עזה. 

לבסוף התוכנית מפרטת על צעדים משלימים להשקעה במערכות הגנה מפני מתקפות סייבר, עם תקציב של 20 מיליון שקלים לשנה לחדשנות במערכות הגנת סייבר לרשויות המקומיות, תוך סבסוד של 80-90 אחוזים מעלות המערכת.

חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי: "השבת הארורה גרמה לפגיעה משמעותית בתחושת הביטחון האישי של התושבים ועל המדינה מוטלת החובה והאחריות לפעול כדי לשנות בדחיפות את המצב. היום אנחנו מציגים את המתווה להחזרת הביטחון האישי לתושבים ואנו מצפים מהממשלה לאמץ אותה בהקדם. המתווה הוא תוצאה של ניתוח מעמיק והתאמה לצרכים של כלל הרשויות ומטפל בצורה מקיפה בכל ממשקי היומיום של התושב בכל רחבי המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר