לא רק בילוי ובטלה: בשירות התעסוקה מציינים כי חודשי הקיץ מאופיינים בעלייה גוברת בביקוש לעובדים לאיוש משרות קצרות טווח בענפים שהיקף פעילותם גדל משמעותית באותם חודשים, כגון תיירות, מסעדנות ואפילו תעשייה.
במקביל לעלייה בביקושים לאיוש משרות קצרות טווח, נערות ונערי ישראל מצויים בחודשי הקיץ בחופש הגדול ורבים מהם מחפשים תעסוקה, כך שהביקוש הגובר אמור לכאורה לפגוש את ההיצע. אלא שעד כה לא נעשה כל ניסיון מדינתי לתווך בין הביקוש להיצע הגוברים בחודשי הקיץ, ולא הוקם מנגנון שיטתי המאפשר להיצע הגובר של בני נוער לספק מענה לביקוש הגובר בעובדים למשרות קצרות טווח.
במטרה לספק מענה לצורכי המעסיקים ובני הנוער משיק שירות התעסוקה את לוח המשרות לנוער אשר יאפשר את המפגש בין הביקוש לעובדות ולעובדים לאיוש משרות קצרות טווח בחודשי הקיץ, לבין ההיצע הגובר של בנות ובני נוער המחפשים עבודה בחודשי הקיץ. לוח המשרות לנוער הוא פלטפורמה מקוונת שנמצאת באתר שירות התעסוקה ומאפשרת למעסיקים להציע משרות קצרות טווח הייעודיות או המתאימות גם לבנות ולבני נוער ומאפשרת לנוער לחפש שם עבודה.
הכל נמצא באתר
מבחינת המעסיקים, כל שנדרש הוא לפתוח משרה דיגיטלית באתר שירות התעסוקה, והמשרות המוצעות יפורסמו לאלתר לכל נער ונערה שיבקשו עבודה. ניתנת אפשרות סינון לפי אזור גיאוגרפי, היקף משרה, תחום מקצועי, ועוד.
בשבוע האחרון יצא שירות התעסוקה בהשקה שקטה המציעה כבר עתה כ־1,500 משרות ממאות מעסיקים בכל רחבי הארץ ובענפי תעסוקה מגוונים. עוד מציינים בשירות התעסוקה כי ברקע ההשקה השקטה עומדת פנייה יזומה שערך שירות התעסוקה בשבוע שעבר לאלפי מעסיקים ברחבי הארץ והציע למעסיקים הזקוקים לאיוש משרות קצרות טווח לפרסם את משרותיהם גם לבני נוער.

רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה: "מדובר ביוזמה שמקורה בשטח, מצורכי המעסיקים ובני הנוער עצמם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו