"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
בהיעדר פתרונות דיור אחרים: תוכנית המדינה לעודד שכירות ארוכת טווח
במשרד הבינוי והשיכון בוחנים כמה צעדים חדשים במטרה לעודד כניסת יזמים בתחום הנדל"ן לפרויקטי שכירות ארוכת טווח על ידי מתן מענקים
צילום: יובל לוין // דירות חדשות בנתניה. אפשר גם פחות מ-4 חדרים
פרסום ראשון

בהיעדר פתרונות דיור אחרים: תוכנית המדינה לעודד שכירות ארוכת טווח

במשרד הבינוי והשיכון בוחנים כמה צעדים חדשים במטרה לעודד כניסת יזמים בתחום הנדל"ן לפרויקטי שכירות ארוכת טווח על ידי מתן מענקים

,עודכן
0השמעה

היום יתקיים דיון בוועדת הפנים, שבמסגרתו יציג לראשונה משרד הבינוי והשיכון את יוזמתו להקמת אגף שיבצע פיקוח ובקרה בתחום שכירות ארוכת טווח. נוסף על כך, במשרד בוחנים כמה צעדים חדשים במטרה לעודד כניסת יזמים בתחום הנדל"ן לפרויקטי שכירות ארוכת טווח על ידי מתן מענקים. זאת, מתוך כוונה שקידום פרויקטים לשכירות ארוכת טווח יהיה חלק ממתן פתרונות דיור למשפחות צעירות.

הצעדים שמתכנן משרד הבינוי והשיכון הם חלק מחוק ההסדרים ויפורטו היום על ידי המשרד. ל"ישראל היום" נודע כי הצעד הראשון שנבחן הוא כי הקבלנים והיזמים שייגשו למכרזים של "דירה להשכיר" (פרויקטי שכירות ארוכת טווח בפיקוח ממשלתי) יוכלו לשלם על הקרקע בפריסת תשלומים רחבה או עד מועד קבלת טופס 4.

יהודה מורגנשטרן,צילום: רונן חורש, לעמ

צעד נוסף שנבחן הוא מתן אפשרות למענק לקבלנים/יזמים על כל דירה שתשווק במסגרת שכירות ארוכת טווח, כ־50,000 שקלים לקבלן יחיד. המענקים יינתנו גם לגופים פרטיים - כגון קרנות הריט - שמקדמים פרויקטים רבים של שכירות ארוכת טווח. מטרת המשרד היא כאמור להגיע למצב שבו שכירות ארוכת טווח תהווה אלטרנטיבה של ממש לאוכלוסייה, במחשבה שמדובר בכלי משמעותי שיהיה חלק ממתן פתרונות לציבור בתחום הדיור.

נזכיר כי לפי תוצאות הסקר שערך משרד הבינוי והשיכון לפני כחצי שנה, עוד בתקופת הממשלה הקודמת, 20% מהאזרחים היו מוותרים על רכישת דירה אילו היתה להם אפשרות לגור בשכירות ארוכת טווח. שוק השכירות המוסדית דשדש בשנים האחרונות, ומספר הדירות להשכרה ארוכת טווח בסבסוד המדינה מועט וזניח. כשמונה שנים וחצי לאחר הקמת "דירה להשכיר", אוכלסו רק אלפים בודדים של יחידות דיור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו