"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

תוכנית ענק: יישובי יהודה ושומרון ירושתו במערכות לחשמל סולארי

המערכות יוצבו בשטח של כ־1.5 מיליון מ"ר • הן יפיקו חשמל בהספק של כ־173 מגה־ואט, ויניבו כ־120 מיליון שקלים בשנה • איגוד ערים יו"ש: "נמצה כל פוטנציאל שטח"

0השמעה
מערכת סולארית , משה שי
מערכת סולארית, צילום: משה שי

תוכנית ענק חדשה, שצפויה לצאת לדרך בעתיד הקרוב, מבקשת להתקין מערכות סולאריות בשטח של יותר ממיליון וחצי מטרים רבועים ברחבי יו"ש.

במסגרת מכרז חדש שפרסם איגוד אשכול רשויות יו"ש, יוקמו מתקנים פוטו־וולטאיים לייצור חשמל בהספק של יותר מ־170 מגה־ואט על גגות מבני הרשויות המקומיות, ובאמצעות קירוי שטחים ציבוריים ביו"ש.

השטח הכולל שמוצע במכרז הוא 1,541,373 מ"ר בכל יו"ש, והוא נקבע לאחר מיפוי גגות באמצעות תצלומי אוויר שערך האשכול במהלך 2022. ההספק המתוכנן של כלל המערכות הסולאריות המוצעות במכרז הוא של כ־173.6 מגה־ואט, עלות הקמתן היא כ־750 מיליון שקלים, והן עשויות להניב כ־120 מיליון שקלים בשנה.

"אנחנו רואים את עצמנו כחלק מהמערכה לייצור אנרגיה מקיימת", מסבירה מנכ"לית אשכול יו"ש, קרן גפן. "כחלק מהכוחות המסייעים למדינה לעמוד ביעדיה, אנו מעוניינים למצות כל פוטנציאל של שטח, הן כדי לסייע בייצור אנרגיה ירוקה והן כדי לחזק את תפקיד הרשויות המקומיות כיצרניות אנרגיה של מדינת ישראל".

מעלה אדומים (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

באשכול אומרים כי הם רואים בפרויקט התקנת הפאנלים הסולאריים מנוף כלכלי לרשויות המקומיות, שיקדם אנרגיה ירוקה ויהווה אפיק הכנסה ממכירות החשמל. היתרון באיגוד המכרז תחת האשכול הוא ניצול יתרון הגודל, כדי לספק לרשויות מחירים טובים יותר וספקים איכותיים יותר.

המערכות הסולאריות צפויות להיות מותקנות ביישובים רבים וביניהם מעלה אדומים, מודיעין עילית, ביתר עילית ואלקנה. כמו כן, יותקנו מערכות בשטחי המועצות האזוריות בקעת הירדן, מגילות ים המלח, מטה בנימין, שומרון והר חברון.

"משק אנרגיה חכם ביו"ש הוא הכרחי להמשך התפתחות ההתיישבות, הן במגורים והן בתעשייה", מסבירה גפן. "המכרז הוא חלק ממהלך אסטרטגי נרחב שהאשכול מוביל כדי לספק מענה בתחום זה במרחבי יו"ש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר