"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יש מספיק לכולם: משרד החקלאות מרגיע - לא צפוי מחסור בתוצרת טרייה לפסח

בשונה משנים קודמות, במשרד החקלאות מציינים במפורש כי לקראת החג לא יהיה מחסור בבשר, עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב, ירקות ופירות • לאור הגברת הביקוש לבצל בתקופה זו, פתח המשרד מכסת יבוא פטורה ממכס בהיקף של 2,500 טון בצל

,עודכן
0השמעה
קניות לקראת פסח (ארכיון), צילום: גדעון מרקוביץ'

כחלק מהיערכות משרד החקלאות לקראת הפסח, ולאחר ניתוח ראשוני של נתוני התוצרת החקלאית הטרייה, משרד החקלאות מודיע שלא צפוי מחסור בתוצרת הטרייה. ברשימה זו נכללים בין היתר בשר עוף ובשר בקר, דגים, ביצים, מוצרי חלב, ירקות ופירות.

במשרד החקלאות מציינים כי לא צפוי מחסור בירקות ובפירות, אך לאור הגברת הביקוש לבצל בתקופה זו, פתח המשרד במיוחד לחג מכסת יבוא פטורה ממכס בהיקף של 2,500 טון בצל.

פסח בפתח. לא יהיה מחסור במוצרי חלב, צילום: דודו גרינשפן,

בשונה משנים עברו, בהן השבועות לפני פסח היו תמיד בסימן המחסור הצפוי, במשרד החקלאות מבהירים כי בבשר עוף טרי וקפוא לא צפוי כל מחסור- להיפך, השנה תוגבר המלאי ויש 400 אלף עופות יותר מאשר בשלושת השבועות לקראת ערב פסח, בשנה שעברה. כמות העופות השנה גדלה מ-14.4 מיליון בתקופה זו בשנה שעברה ל-14.8 מיליון היום.

שימו לב למחיר

במשרד החקלאות מציינים כי בהתאם לכמויות שגדלו השנה, בבדיקה מדגמית שערכו ברשתות, ובניגוד לפרסומים בכלי התקשורת, המחירים לא משקפים את מצב המחירים לצרכן בשוק כלל וכלל. בנוסף לכך, מציינים כי המחירים לצרכן משתנים בין המעדניות לבין רשתות השיווק, היות ומדובר בשוק חופשי, ומשכך קיימת תחרות חופשית בענף.

בביצים, גם לא צפוי מחסור. מדי שנה, בתקופה זו ולקראת הפסח, נרשם מחסור עונתי בביצים, ולכן גם השנה פתח המשרד מכסה של 70 מיליון ביצים, כולן פטורות ממכס. ככל שיידרש המשרד יפתח מכסות ייבוא נוספות פטורות ממכס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר