גורמים בממשלה שהיו מעורבים בתקציב התייחסו הערב (שבת) בשיחה עם "ישראל היום" לאישור תקציב המדינה ביום שישי האחרון ואמרו כי "מעמד הביניים ימשיך להישחק, התקציב שאושר לא מתמרץ יציאת החרדים לשוק התעסוקה".
עוד ציינו כי "הדרישות הקואליציונית של החרדים שעלו מיליארדים רבים נענו כמעט במלואן. המגמות הנוכחיות של גידול באוכלוסייה הלא עובדת ימשיכו להתגבר, ומעמד הביניים ימשיך לשלם את המחיר. לנתניהו חשוב היה קודם כל לרצות את סיעות הקואליציה מתוך שיקולים פוליטיים".
העברת התקציב הדו-שנתי עם יעד גירעון נמוך וללא פריצת מסגרות היא אומנם בשורה למשק הישראלי במיוחד בעת הזאת, אך כפי שזה נראה כרגע בחוק ההסדרים יש התייחסות מינימלית ליוקר המחייה.
כך, למשל, אחת הרפורמות החשובות שנועדה לטפל ביוקר המחייה - הרפורמה למאבק בריכוזיות בשוק המזון ומוצרי צריכה שמטילה מגבלות על יבואנים גדולים יצאה מחוק ההסדרים בטענה לקשיים משפטיים שכרוכים בהעברתה.
לחיוב ניתן לציין את ההכללה של תוספת נקודות זיכוי להורים לילדים עד גיל 18 - הטבה אשר תוסיף מאות שקלים להכנסת נטו של הורים עובדים שמגיעים לסף המס. הטבה זו תעלה לקופת המדינה מיליארדי שקלים.
עוד אושרו תוספות שמוערכות בכ-8 מיליארד שקל למפלגות החרדיות - ש"ס ויהדות התורה דרשו במסגרת ההסכמים הקואליציוניים להגדיל התמיכות לישיבות ולמוסדות החינוך, להעלות שכר המורים במוסדות החרדיים ולחלק תלושי מזון לנזקקים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו