צפייה בסטרימינג תעלה יותר? משרד האוצר צפוי להטיל 17% מע"מ על חברות זרות

לפי הערכות, הטלת מס זה תוסיף כ-500 מיליון שקל בשנה לקופת המדינה • באוצר מסבירים כי המס נועד למנוע אפליה בין חברות עסקים ישראלים לעסקים זרים

הטלת מע"מ בגובה של 17% על חברות זרות , GettyImages
הטלת מע"מ בגובה של 17% על חברות זרות, צילום: GettyImages

במסגרת הכנת התקציב, משרד האוצר עובד בימים האחרונים על מספר צעדים שנועדו להגדיל את הכנסות המדינה. אחד מהם הוא הטלת מע"מ בגובה של 17% על חברות זרות שמוכרות שירותים דיגיטליים ללקוחות ישראלים, כגון נטפליקס, אמזון ועוד.

למרות שהמס יוטל על החברות, לא מן הנמנע כי הן יגלגלו אותו ללקוחות. מדובר בהצעה שהאוצר ניסה לקדם גם בשנה שעברה במסגרת הכנת התקציב, אך היא לא קודמה.

שר האוצר סמוטריץ', צילום: אורן בן חקון

לפי הערכות האוצר, הטלת מס זה תוסיף כ-500 מיליון שקל בשנה לקופת המדינה.
באוצר מסבירים כי המס נועד למנוע אפליה בין חברות עסקים ישראלים לעסקים זרים, ולכן מוצע בהתאם להמלצות ה-OECD להחיל חובת תשלום מע"מ על חברות שמקום מושבן אינו בישראל בגין מכירת שירותים דיגיטליים לצרכנים ישראליים.

שירותים דיגיטליים כוללים קנייה מקוונת של מוצרים כגון שירותי סטירימינג (הזרמת מדיה) מסוג טלוויזיה או נגנים ומשחקים. מרבית החברות המספקות שירותים אלה הינן חברות בינלאומיות כגון נטפליקס, גוגל (גוגל play), אפל (appstore), אמזון וכו'.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר