מהלך נגד שיחות השיווק: הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן הודיעה היום (שני) על פתיחת ההרשמה למאגר "אל תתקשר אליי". לפי חוק חדש, בעלי עסק לא יוכלו להתקשר לצרכנים הרשומים לצורך שיחות שיווק.
המאגר נפתח כבר היום להרשמה לציבור הרחב. החל מתחילת השנה האזרחית החוק ייכנס לתוקף. עסק שירצה להתקשר ללקוחות פוטנציאליים יצטרך לבדוק קודם לכן האם הצרכן נרשם למאגר. העוסק יהיה רשאי להתקשר, רק אם המספר לא מופיע במאגר.
יתרה מכך, במסגרת החוק נקבעה הסמכות להטיל קנס בסכום של 46,080 שקלים על כל הפרה של עוסק ופעולה בניגוד להוראות החוק. חובת המאגר לא תחול על עוסקים בתחום הביטוח, מוסד פיננסי, ובנקים.
ברשות מבטיחים כי הנתונים במאגר מאובטחים וכי המאגר אינו אוסף כל מידע נוסף פרט למספר הטלפון של הצרכן. יש להירשם למאגר פעם אחת בלבד. מספר הטלפון יישאר במאגר ללא הגבלת זמן ויהיה ניתן להסרה במידת הצורך. נדרש שהטלפון אותו רושמים למאגר יהיה נגיש למבצע הרישום.
המהלך ילווה בקמפיין שיעלה למודעות ולשיח הציבורי את הקמת מאגר "אל תתקשר אליי". הקמפיין יכלול פניה בשפות שונות למגזרים שונים. בנוסף, המהלך יעודד הרשמה למאגר של אוכלוסיית האזרחים הוותיקים.
שרת הכלכלה והתעשייה, אלופה במיל׳ אורנה ברביבאי: ״הקמת המאגר תעביר את הכוח לידי הצרכנים, כך שיוכלו לבחור האם לקבל שיחות שיווקיות או לא. מדובר בכלי אפקטיבי שנועד להגן בעיקר על האוכלוסייה המבוגרת החשופה לפגיעה יותר מאחרים. מזמינה כל אזרח החפץ בכך להרשם למאגר".
השרה לשוויון חברתי, מירב כהן: "המטרה של מאגר 'אל תתקשר אליי' היא בראש ובראשונה להגן על צרכנים מוחלשים שחברות טלמרקטינג רואות בהם טרף קל. הקמת המאגר באה בהתאם למגמה העולמית ועל רקע אלפי מקרים קשים שטיפלנו, בהם צרכנים מבוגרים, עולים חדשים, אנשים עם מוגבלויות שנוצלו בצורה מחפירה. מדובר בשירות חשוב לצרכנים מוחלשים אבל גם לכלל הציבור שלא פעם מוטרד ע"י שיחות שיווקיות שאינו מעוניין לקבלן".
ענת בן עזרא דוקן, סמנכ"לית אסדרה ומנהל ברשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן: "זו בשורה גדולה לציבור הצרכנים שעייף משיחות השיווק ולאוכלוסייה הפגיעה שסבלה מנוכלים שעקצו אותם במאות ואלפי שקלים. מדובר בפרוייקט שהרשות עבדה עליו במשך זמן ממושך. אני מזמינה את מי שרוצה להימנע משיחות שיווק להירשם למאגר".
הרשמה למאגר:
הרשמה דיגיטלית: https://dnc.fta.gov.il
הרשמה טלפונית: 1-800-071-171
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו