כל מי שמתגורר בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה ולא הצליח להגיע למקום העבודה שלו בימי מבצע "עלות השחר", יקבל פיצוי מלא מהיום הראשון להיעדרותו מהעבודה - כך הודיע היום (שני) שר האוצר אביגדור ליברמן, בפגישה שקיים בעיר שדרות עם ראשי הרשויות בשדרות, באשקלון ובעוטף עזה.
"רשות המיסים פועלת באופן נמרץ", אמר ליברמן, "פתחנו מוקד מיוחד שעובד באשקלון, וכל הנציגים של מס רכוש כבר ביקרו בכל המבנים שנפגעו. תוצאות המבצע הברורות והחד־משמעיות יאפשרו לנו פרק זמן ארוך מאוד כדי להתמקד ביצירת מנופים כלכליים.
שר האוצר ליברמן מציג את תוכנית הפיצויים לתושבי הדרום שנפגעו כלכלית מהלחימה // צילום: יניב זוהר
"בשנה האחרונה, עוד לפני המבצע, הוסיף משרד האוצר תקציב של כ־700 מיליון שקלים, גם להמשך סלילת כביש 333 ו־232, למתקן פסולת באשכול ולכל נושא המקלטים ומיגון הממ"דים באשקלון. כל הדברים האלה נמצאים כבר בעבודה, וזאת לצד ההחלטה של שר החקלאות והנגב, שנתן כ־2.5 מיליון שקלים לפעילויות לילדי העוטף.
"המהלך שהובלנו, להעביר תקצוב של מאות מיליוני שקלים לטובת מיגון אשקלון, עומד כרגע בוועדת הכספים. אני מקווה שראשי הליכוד ייתנו הסכמה להעביר את ההחלטה הזאת. ברגע שהם יסכימו לא תהיה שום הגבלה משפטית, ומכיוון שהנושא נמצא בקונצנזוס נוכל לקדם אותו באופן מהיר ביותר".
השר אף הביע את הערכתו כלפי "החוסן החברתי והמנהיגות של ראשי הרשויות לאורך כל תקופת המבצע", וציין כי "אנחנו רוצים להוביל עד סוף השנה את המשך החלטה 566 לחיזוק החוסן החברתי בשדרות ובעוטף, ולקדם החלטה להפוך את הפקולטה להנדסאים במכללת ספיר לפקולטה להנדסה. אנחנו ניכנס לשיח עם המל"ג בנושא, במלוא ההיקף".
בפגישה השתתפו שר החקלאות, יו"ר ועדת כספים, מנהל רשות המסים, הממונה על התקציבים, החשב הכללי במשרד האוצר, מנכ"ל המשרד לפיתוח הנגב והגליל, מנכ"לית משרד החקלאות, ראש עיריית שדרות, ראש עיריית אשקלון, נשיא מכללת ספיר וראשי מועצות בעוטף עזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו