גבירותיי ורבותיי, הנה לכם מסר חשוב: הג'נטלמניות לא מתה ולא חלפה מן העולם. היא פשוט נקברה עמוק תחת יוקר המחיה והשאירה שלל גברים, שנאלצים לחשוב פעמיים לפני שהם שולפים את כרטיס האשראי בתום הדייט או מצביעים על הפריט הכי יקר בתפריט. המציאות בישראל גרסת 2022 הפכה להיות כמעט בלתי נסבלת עבור ציבור שנאנק תחת שיטפון ההתייקרויות והגזירות שפולש אל חיינו לפחות פעמיים בשבוע. אך לצד המשפחות, האזרחים המבוגרים ובעלי המשכנתאות שנזרקו אל תוך מציאות עגומה, סקטור נוסף מתקשה להתקיים וכמעט שלא מקבל את אור הזרקורים: ציבור הרווקים והגרושים.
עולם הדייטינג הישראלי, שהיה ברובו מאופסן בניילונים בתקופת הקורונה, חזר לפעול ובגדול. אך מי שנאלצים לממן דייט או פגישה זוגית בתקופה שבה המחירים איבדו כל פרופורציה, נמצאים בחרדה גדולה יותר מאשר בשאלה מה ללבוש בערב.
לרוב הנטל נופל על הגברים, שנאלצים לציית לקוד החברתי העתיק של נשיאה בנטל התשלום, לפחות בפגישות הראשונות בין בני הזוג.
"זה נשמע בכייני להחריד, אבל אני פשוט נמצא במצב שאין לי היכולת הכלכלית לצאת לפגישות עם נשים. זה עצוב, במיוחד כשאתה חפץ באהבה", מספר רועי, בן 36 מהמרכז. "אני שכיר שמרוויח בקושי 10,000 שקלים לחודש. תוריד שכר דירה, אחזקת רכב ושאר תשלומים, ותבין שאין לי פה כמעט שום מקום לתמרון. אני יוצא עם בחורה שהכרתי לפגישה ראשונה והמחירים פה פשוט הורגים. בשביל שתי בירות ואיזה משהו לנשנש אני בקלות מגיע לחשבון של 200 שקלים ויותר. שלא לדבר על יציאה למסעדה או לבילוי שעולה הרבה יותר כסף. עדיף להישאר בבית ולראות סרט עם עצמך".
הדלק שהתייקר, המזון והמשקאות שמחיריהם זינקו, וכמעט כל פרט בילוי בארצנו, הפכו את עולם הדייטינג עבור גברים לחוויה מתסכלת במיוחד. בטח כאשר הציפייה מהם היא לשלוף את כרטיס האשראי מייד בתום הפגישה. "הכסף הפך לחלוטין לשיקול בעיניי אם בא לי לצאת עם בחורה שאני מחבב או לא", מסביר אסף, רווק בן 32 מהפריפריה. "יכולים להגיד שזה קמצן או לנסות להשמיץ גברים, אבל המציאות שונה לגמרי. יצאתי לא מזמן עם בחורה שגרה רחוק ממני. רק על הנסיעות ועל הדלק הוצאתי הון תועפות. בפגישה הראשונה ישבנו במסעדה לא יוקרתית במיוחד, והחשבון הגיע ל־600 שקלים. בפגישה השנייה יצאנו יחד לסרט. על שני כרטיסי קולנוע ומנת נאצ'וס זוגית עם כמה רטבים פלוס שתייה, הגעתי כמעט ל־200 שקלים. וזה בלי לחשב את מחיר הדלק ואת מחיר החנייה רוב הזמן. זה נראה למישהו הגיוני? עקיצה ב־60 דקות, זה הסרט שראיתי".
לרווקים בהחלט קשה לנהל מסגרת רומנטית בלי להגיע לבסוף לדייט שלישי עם מנהל הבנק, אבל מי שסובלים יותר מכולם מהמציאות הכלכלית הזו הם דווקא הגברים הגרושים שמנסים למצוא פרק ב' בחיים, ומבינים שזה כמעט בלתי אפשרי.
"אני משלם מזונות, שכר דירה, ואינספור תשלומים - ובקושי גומר את החודש. אז איך בדיוק אני יכול לממן כמה יציאות עם אישה בלי לפשוט את הרגל?" אומר בתסכול אלעד, גרוש פלוס שניים. "אני בן אדם הכי לארג' שרק יכול להיות. מבחינתי, שהאישה שאיתי לעולם לא תצטרך לגעת בארנק, אבל מה שקורה פה נהיה בלתי אפשרי. כל דייט ממוצע מגיע למאות שקלים. לאכול ביחד מנת אוכל רחוב פלוס שתייה זה כבר יותר מ־100 שקלים לזוג. שלא לדבר על מחירי האלכוהול בברים.
"אני חייב לחשב בכל פעם אם בא לי להזמין עוד משהו לשתות, או אם בכלל אני מסוגל לצאת עם מישהי שמוצאת חן בעיניי, והרבה פעמים התשובה היא לא, לצערי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו