"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.
היבואן זיהה בטלוויזיה את המכונית שניזוקה במהלך סיכול פיגוע - זו הייתה תגובתו
חנניה בן שמעון הגיב בירי למחבלים מתוך מכונית המשפחה בפיגוע בא-זעים • הוא נפצע קשה, והמכונית חוררה • בכלמוביל זיהו בטלוויזיה את הרכב שנפגע, מסוג Ora • הצעד שעשו הפתיע את משפחת בן שמעון
זירת הפיגוע במחסום א-זעים. במרכז - הרכב שנפגע. צילום: ללא קרדיט
משפחת בן שמעון לא ציפתה לטלפון המפתיע שהגיע זמן קצר לאחר הפיגוע. "מדברים מכלמוביל", אמרה נציגה. "ראינו בטלוויזיה שהרכב שלכם נפגע בפיגוע ואנחנו רוצים לשלוח לכם רכב חלופי". הכתבה הזו, יש לציין, אינה מטעם חברת כלמוביל, שכלל אינה יודעת על היוזמה של המשפחה, שביקשה לפרגן על מה שהם רואים כשירות יוצא מגדר הרגיל שזכו לו. לפני כשבועייםפתחו מחבלים באש לעבר ישראלים שעמדו בפקק במחסום א-זעיםבכניסה לירושלים. את המחבלים זיהה חנניה בן שמעון, לוחם מילואים שהשתחרר רק שבוע קודם לכן מלחימה בעזה, והיה בדרכו לעבודתו כמאבטח.
חנניה בן שמעון, הלוחם שחתר למגע; שמשת הרכב עם הקליע,צילום: ללא
חנניה הבין במהירות שמדובר בפיגוע, שלף את אקדחו האישי וירה לעבר המחבלים דרך שמשת הרכב. לאחר מכן יצא מהרכב, חתר למגע והרג את אחד המחבלים. תוך כדי הירי נפגע בעצמו והובהל לבית החולים. הוא נפצע קשה ובימים אלו נמצא בשיקום. במהלך חילופי האש נפגעה גם המכונית של המשפחה. אביו של חנניה, אריק, מספר ל"ישראל היום" כי זמן קצר לאחר הפיגוע קיבל טלפון מפתיע. "הייתי באמצע הבלגן אחרי הפציעה של חנניה, ופתאום התקשרה אלי מישהי. היא סיפרה שזיהתה את הרכב שלנו, שנפגע מהירי, בטלוויזיה, והיא מעוניינת לספק לנו רכב חלופי". הרכב שנפגע היה מסוג Ora, שמשווק על ידי כלמוביל. בחברה זיהו מיד את הרכב שמכרו, הגיעו לבעליו – משפחת בן שמעון – והציעו לסייע.
ORA פאנקי קאט 400 פרו פלוס,צילום: אופיר דואק
בתוך כשעתיים בלבד, מספר אריק, קיבלו בני המשפחה רכב חלופי. מאז מלווים אותם בחברה בסיוע לשחרור הרכב שלהם שנפגע בפיגוע. "אנו חשים חובה להוקיר תודה לחברת כלמוביל ובפרט לאורטל המקסימה. מהרגע הראשון שבחברה זיהו את הרכב הם יזמו את הפנייה אלינו, והרכב החלופי הגיע תוך שעות בודדות. הם פשוט חסכו לנו לנו לא מעט כאב ראש ובירוקרטיה, מה מאפשר לנו כרגע לחזור בצורה מסוימת לשגרת העבודה לצד הטיפול בחנניה", מסכם אריק.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו