פשרה בניחוח סושי

סידרת הדרבי התל־אביבי המשיכה לעייף גם בחג לאחר שהפועל איימה לא להופיע למשחק הערב בגלל מחלוקת בהקצאת הכרטיסים • אתמול בערב הושג הסכם, שבמסגרתו יקבלו האדומים גם תאי צפייה

צילום: אלן שיבר // דמונטז סטיט מול ליאור אליהו. הפועל שוב תקשה על מכבי? ,
צילום: אלן שיבר // דמונטז סטיט מול ליאור אליהו. הפועל שוב תקשה על מכבי?

המשחק השלישי בסידרת הדרבי התל־אביבי יתקיים היום כסדרו. עד אתמול בערב איימה הפועל לא להתייצב להתמודדות בגלל מחלוקת בנושא הכרטיסים. בפגישה בין שתי הקבוצות בביתו של יו"ר המינהלת נמצא ההסדר, ובמסגרתו יקבלו האדומים כמות כרטיסים נוספת וכמה תאי צפייה.

מקור העימות הוא בדרישת המשטרה לסגור את ארבע השורות הראשונות ביציע אוהדי הפועל בנוקיה, לאחר שאלה עקרו כיסאות במשחק הראשון בסידרה והשליכו את חלקם לגוש התחתון, שבו ישבו אוהדי מכבי. בעקבות כך הקצו הצהובים רק 500 כרטיסים ולא 750 כפי שמתחייב בתקנון המינהלת. בהתערבות המינהלת ההקצאה עלתה ל־630 אך הדבר לא סיפק עדיין את האדומים. אתמול בערב טענו בהפועל שבמסגרת ההסדר קיבלה הקבוצה את דרישתה המקורית.

לפני ההסדר, בהפועל הוציאו הודעה חריפה שמסבירה את החלטתם להחרים את המשחק: "כאשר החוקים אינם זהים לכולם ושוויון הזדמנויות נראה כמו בדיחה עצובה במיוחד אנחנו לא רואים טעם בהופעה למשחק. אנחנו מברכים את יו"ר האיגוד הזמני, יו"ר המנהלת וקברניטי הכדורסל על עליית קבוצתם האהודה לחצי הגמר". במינהלת הגיבו תחילה באיום מפורש של העמדה לדין ונשיאה בכל העלויות והנזקים שיגרור ביטול המשחק. לאחר מכן כבר עברו הצדדים למו"מ.

חיפה וי־ם מחפשות סוויפ

כל משחקי מספר 3 ייערכו הערב. המטרה של גלבוע/גליל, ברק נתניה, מכבי ראשל"צ והפועל ת"א תהיה להאריך את שלב רבע הגמר. כבר אחרי שני משחקים מסתמנת תמונה די ברורה של סדרות חצאי הגמר - מכבי ת"א מול הפועל ירושלים ומכבי חיפה מול הפועל אילת. 

נתניה וגלבוע/גליל, שנמצאות בפיגור 2:0, ינסו לשמור על הכבוד. ירושלים הוכיחה מול נתניה שלמרות חוסר היציבות מהעונה הרגילה, יש לה הרבה מה למכור. סמארדו סמואלס ורון סטיל הצליחו להביא לשדרוג משמעותי של הקבוצה. גם חיפה הוכיחה מול גלבוע/גליל שמשבר הבית העליון מאחוריה. שתי הקבוצות יתנגדו למנוחה לפני חצי הגמר. גם מכבי ת"א צפוייה ליהנות מכזאת עם סוויפ על הפועל.

ראשל"צ, שהפתיעה עם הניצחון הגדול במשחק הראשון באילת, תנסה להדהים בשנית אחרי שקרסה במשחק השני. במקרה שלה, הכתומים גם יזכו למשחק בית נוסף. למרות זאת, העדיפות של אילת בולטת מאוד, בטח אחרי שהחזירה לעצמה את יתרון הביתיות.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר