צילום: מאיה באומל־בירגר // עוגת גבינה עם פירורים של זהבה

שלוש שכנות - שלושה מתכונים

לכבוד שבועות דפקנו בדלת אצל כמה מהטבחיות המוכרות לדיירי הבניין ברחוב צפת 14, בקריית שרת בחולון • יצאנו מרוצים

טובה דוד - קומה 5, דירה 14

טובה (43) מתגוררת בבניין עם שלוש בנותיה - לינוי (15), ליפז (14) וליהי (11), ועובדת כמנהלת חשבונות. בחולון היא נמצאת כבר 16 שנה ואל הבניין ברחוב צפת עברה לפני שבע שנים. טובה מעידה על עצמה שהיא חובבת אמנות ויוצרת, ולרגל שבועות שיתפה אותנו בסודות הסברינה שהיא אוהבת להגיש.

סברינה קלה ומהירה

חומרים:

• 1 חבילת בישקוטים

• 1 כוס מים 

• 3 כפות סוכר

• 3 כפות תמצית רום

• 2 מיכלים (500 גרם) שמנת מתוקה

• 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

• 1 כוס חלב

אופן ההכנה:

בסיר קטן מחממים את המים, מוסיפים 3 כפות סוכר, 3 כפות תמצית רום ומביאים לרתיחה.

בתבנית מלבנית מסדרים את הבישקוטים כך שיכסו את כל חלקי התבנית.

במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג וניל ועם כוס חלב, עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה. מכסים את הבישקוטים בקצפת עד לגובה פני התבנית ומחליקים, שלא יהיו גבשושיות.

זהבה ביטון - קומה 5, דירה 15

זהבה (51) עובדת בעיריית חולון כמנהלת היחידה לקידום קשרים עירוניים. היא מתגוררת בבניין עם מיכאל בעלה (53), יועץ שירות בכיר בחברת צ'מפיונס מוטורס ועם הבת אורן (24). בתה השנייה, מור, מתגוררת עם בעלה באותו בניין, שתי קומות מתחת. את עוגת הגבינה עם הפירורים של זהבה יאכלו גם השנה כקינוח לאחר ארוחת החג.

עוגת גבינה עם פירורים

לבצק הפירורים:

• 1/2 כוס סוכר

• 2 כוסות קמח תופח

• 3 חלמונים

• 200 גרם חמאה בטמפ' החדר

לגבינה:

• 2 מיכלים (500 גרם) שמנת מתוקה

• 1/2 כוס סוכר

• 500 גרם גבינה לבנה 5%

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית.

בקערת מיקסר מערבלים את הסוכר, הקמח התופח, החלמונים והחמאה, ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד. בתבנית משטחים את הבצק שהתקבל ואופים במשך כ־30 דקות, עד שהבצק מתייצב מאוד ומזהיב מאוד. מוציאים ומצננים מעט.

בעזרת מזלג מגרדים את השכבה העליונה של בסיס העוגה כך שמתקבלים פירורים קטנים. יש להקפיד להשאיר שכבה מספקת, שתשמש בסיס לעוגה. מגרדים עד לקבלת כמות של כ־2/3 כוס ומשאירים בצד (לא במקרר). בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד שמתקבלת קצפת חלקה ויציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומקפלים בעדינות עד לקבלת קרם אחיד. מורחים את הקרם בשכבה אחידה על בסיס העוגה ומכניסים למקרר לפחות ל־5 שעות, עד שהעוגה יציבה. כשעה לפני ההגשה מפזרים את הפירורים מעל העוגה ומחזירים למקרר, להמשך הצינון. 

מור ביטון־אליהו - קומה 3, דירה 9

מור (29) נשואה לתומר, מנהל מכירות (31), ועובדת כמזכירה במקצועה. בתפקידה הנוסף והחשוב לא פחות היא אמא ליהיל (4) ולהילי בת השנה וחצי. מור גרה בחולון מילדות ותומר עבר לעיר מפתח תקווה.

פשטידת פטריות קלה וטעימה

חומרים:

• 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות

• 2 קופסאות פטריות שמפיניון (אפשר טריות ואפשר משומרות)

• 3 ביצים

• 2 כפות אבקת מרק פטריות

• 2 כפות קמח תופח

• 1 גביע (250 גרם) קוטג'

• 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה

• 1 חבילה (400 גרם) גבינה צהובה מגוררת

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית. במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 5-4 דקות. בקערה מערבבים ביצים עם אבקת מרק הפטריות, הקמח, הקוטג', הגבינה הלבנה והגבינה הצהובה המגוררת. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית (עגולה או מלבנית) ואופים במשך כ־50 דקות, עד שמזהיב.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...