התחדשות התיירות החינוכית לישראל: לאחר הפסקה של שנה, קבוצה מחוסנת ראשונה של צעירים יהודים הגיעה בשבוע שעבר מארה"ב לישראל. המטרה: חיזוק הקשר עם ישראל.
הקבוצה מונה 32 תלמידי תיכון מניו ג'רזי, שהגיעו במסגרת התנועה הקונסרבטיבית לתוכנית בת חודשיים, באמצעות חברת "החוויה הישראלית" - חברה בת של הסוכנות היהודית. קבוצה נוספת של 64 תלמידים נחתה ביום שני. ההערכות בענף התיירות החינוכית הן כי מדובר בסנונית הראשונה בגל של עשרות אלפי צעירים, שצפויים להגיע לישראל בשנת .2021
ב"מסע" מעריכים שיגיעו השנה כ-10,000 משתתפים לביקור ארוך, ואילו בקרב מארגני הביקורים הקצרים ההערכה היא שכמה עשרות אלפים יגיעו השנה. בימים אלה נבדקים מתווים להבאת קבוצות מאורגנות שיאפשרו להביא אף יותר משתתפים.
לילי ברמן, בת 17 מבית הספר "גולדה הוך" בניו ג'רזי, סיפרה כי התרגשה מאוד להגיע לישראל דווקא בערב יום השואה. לדבריה, "סבתא שלי מגיעה ממשפחה הולנדית לא יהודית, שהחביאה ילד יהודי בתקופת השואה. אחרי השואה סבתא הכירה את סבא שלי, התגיירה והם עברו לארה"ב. סבא התרגש מאוד לשמוע שאני מגיעה לישראל".
עמוס חרמון, מנכ"ל "החוויה הישראלית", מסביר כי "ביקור משמעותי בארץ החושף את האפשרויות של לימודים גבוהים והשתלבות בהיי-טק הישראלי לבני - 18-16משפיע באופן מכריע על הצעירים ועל הוריהם לקראת קבלת ההחלטה מה לעשות עם סיום לימודי התיכון לקראת היציאה לחיים. יותר מ-50 אחוז מחליטים לעלות לארץ בתוך שלוש שנים מתום ההתמחות".
דוד קרן, סגן נשיא מרכז פיוקסברג, שהביא לארץ את הקבוצות: "היה לחץ מצד ההורים ובתי הספר שנצליח להביא את התלמידים לישראל במסגרת מסע גם בשנה המורכבת הזו".
תשתיות "החוויה הישראלית" בארץ ומערך השיווק ב-50 מדינות ובמאות קהילות יהודיות מאפשרים לה להמשיך לגייס מאות מתמחים המעוניינים להגיע ארצה ולהשתלב במשק הישראלי. בשנה רגילה מבקרים בישראל כ80- אלף צעירים יהודים במסגרת תוכניות חינוך שונות, כ-30 אלף מהם באמצעות "החוויה הישראלית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו