התעללות בגולני: עשו צרכים על חברם

בסרטון נראה חייל כשעיניו מכוסות וברקע קריאות עידוד של הסובבים • צה"ל פתח בחקירת האירוע: "מגנים את ההתנהגות הפסולה; הנושא יטופל"

שוב מקרה התעללות בצה"ל: בסרטון שצילמו חיילים בחטיבת גולני נראה טקס שבמסגרתו עשו את צרכיהם על חייל. בסרטון נראה החייל כשעיניו מכוסות והוא לבוש בחולצה של "אימון גופני, בא"ח גולני", וברקע אפשר לשמוע את קריאות העידוד של הסובבים. 

הסרטון הגיע בשבוע שעבר לעיתון "הארץ", שהעביר אותו לידי צה"ל. בעקבות זאת פתחו בצה"ל בחקירת האירועים. גורמים בצה"ל ציינו כי מבדיקה ראשונית עולה שאין מדובר באירוע על רקע צעירות־ותיקות, או באירוע "זובור", אלא ככל הנראה בהתערבות בין החיילים שהביאה אותם למעשים אלו. עם זאת, מצפייה בסרטון לא ברור עד כמה החייל המצולם נכון לעבור את מסכת ההתעללות מצד חבריו. 

מדובר צה"ל נמסר כי "מדובר באירוע חמור מאוד, העומד בניגוד מוחלט למצופה מחיילי צה"ל. לאור זאת, הינחה מפקד פיקוד הצפון, האלוף יאיר גולן, לבצע תחקיר מיידי ונוקב ולנקוט אמצעים חריפים נגד המעורבים. צה"ל מגנה מכל וכל את ההתנהגות הפסולה, והנושא יטופל במלוא החומרה המתבקשת".

בשנים האחרונות פחתו אירועי ההתעללויות בתוך הצבא, אם כי אחת לכמה זמן מתפרסמות ידיעות על התעללות קשה בחיילים, בעיקר על רקע צעירות־ותיקות. לאחרונה פירסמה הכתבת הצבאית של קול ישראל, כרמלה מנשה, כתבה ולפיה מפקד בחיל השריון אילץ את חייליו לזחול בצואה שלהם ולישון עם בגדיהם המלוכלכים בשק שינה, כל זאת במהלך הכשרה לחיל השריון. גם במקרה זה ציינו בצה"ל כי מדובר באירוע "חמור שאינו עולה בקנה אחד עם ערכי צה"ל". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...