קטיף עגבניות שרי בחממות מושב כמהין // צילום: דודו גרינשפן // קטיף עגבניות שרי בחממות מושב כמהין

טעים וחוויתי: ביקור במשקים בנגב

אירוע "משקים פתוחים" בפתחת ניצנה מאפשר למטיילים להנות מקטיף, סיור בחוות צמחי תבלין וגילוי צמחי מרפא

אירוע "משקים פתוחים" בפתחת ניצנה ע"ש שמוליק ריפמן ז"ל, ראש מועצת רמת נגב לשעבר. מתקיים בימים אלו של חול המועד. פתחת ניצנה הוא אזור שיש בו שלושה יישובים קהילתיים-חקלאיים: קדש ברנע, כמהין, באר מילכה ואת כפר הנוער ניצנה. זהו אזור עשיר מאוד בחקלאות. את אירוע "משקים פתוחים" שאותו הפכה המועצה למסורת – פתיחת המשקים לקהל הרחב בחגים. השנה מי שהובילו את הפרויקט זה "השומר החדש" יחד עם "קרן מיראז'". 

דוד כהן מ"השומר החדש" שמנהל ת האירוע סיפר "לישראל היום" על המגוון הרב של המשקים המשתתפים בפרויקט: "יש לנו קטיף עצמי של עגבניות שרי, אוכמניות, סיור בחוות צמחי תבלין וגולת הכותרת היא הסליקורניה – שועית ים - סקוולנט אכיל ומלוח. שהפך להיט בעולם בסיור עצמו מסיימים עם סדנת שף. נוסף על כל אלו יש גם סדנאות לילדים (בוץ ומלאכה), משק אורגני הכולל טעימות, טעימות יין ושמן זית".

עוד סיפר כי ישנה גם חוות צמחי מרפא מרגע הגידול עד הרקיחה עצמה, שמנים אתריים וייצור סבונים טבעיים. "אנשים למעשה קונים חבילה של שלושה מפגשים שונים באותו יום. בין היתר המקום כולל גם מקומות לקניית אוכל ושתיה כך שהחוויה סוגרת את כל הפינות הנדרשות עבור יום טיולים. ההפקה היא עד יום חמישי הקרוב".

הפעילות בתשלום, ניתן לרשום בווייז "חורשת זהר כרטיסים למכירה", או "משקים פתוחים בפתחת ניצנה" בגוגל 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו