"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לקראת הענקת המנדט: בליכוד חוששים מהקשר בין סער לריבלין

לפי בכיר במפלגה, נשיא המדינה ויו"ר תקווה חדשה כל כך קרובים, שריבלין יציית לכל החלטה שסער יקבל • "סער יעשה את מה שטוב עבורו ולמפלגתו"

,עודכן
הנשיא ריבלין וגדעון סער, בכנסת, ב-2012 // צילום: דודי ועקנין // הנשיא ריבלין וגדעון סער, בכנסת, ב-2012

רה"מ בנימין נתניהו מעדיף שלא לקבל ראשון את המנדט להרכבת הממשלה, כך אומרים בכירים בליכוד. לדבריהם, אמנם יש סיכון, אך אם יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, ייכשל - יגבר הסיכוי של נתניהו להצליח דווקא.

החשש המרכזי בליכוד הוא לא ציר נפתלי בנט-גדעון סעראו לפיד-אביגדור ליברמן. גם לא בני גנץ או דגל התורה, אלא דווקא ציר סער-ראובן ריבלין.

לדברי בכיר במפלגה, נשיא המדינה מקורב מאוד ליו"ר תקווה חדשה, שאף שימש ראש מטה הבחירות שלו במירוץ לנשיאות, והחשש כי סער הוא שיתווה את הליך קבלת המנדט לפי מה שטוב לו ולמפלגתו, שהוא מטבע הדברים הפוך ממה שטוב לליכוד.

בכיר בליכוד אמר כי "זה לא רק שהקשר בין סער לריבלין חזק, ושהשניים משוחחים כל העת, אלא שההשפעה שיש לסער על ריבלין כה גדולה, שהוא למעשה זה שיכול לקבל את ההחלטות ונשיא המדינה רק יציית".

הנשיא ריבלין וגדעון סער, בכנסת, ב-2012 // צילום: דודי ועקנין
הנשיא ריבלין וגדעון סער, בכנסת, ב-2012 // צילום: דודי ועקנין

כזכור,באוקטובר 2018 נחשף ב"ישראל היום"כי ראש הממשלה בנימין נתניהו עצר את הקדמת הבחירות בזמנו בשל חשש משיתוף פעולה בין ריבלין לסער, שבסופו של דבר ימנע מנתניהו לכהן כראש ממשלה.סער הכחיש בתוקףאת אותן האשמות.

בבית הנשיא הגיבו בביטול לאותו פרסום, ותקפו במילים בוטות את העומדים מאחורי המהלך: "קראנו לעומק את הדברים, אך התקשינו למצוא מידע של ממש מלבד תיאור מפורט של פרנויה שאינה נשענת על שום צעד מוחשי או אפילו מחשבה שהתרחשו במציאות. כידוע, את הטיפול בתופעות שכאלה יש להשאיר בידי אנשי מקצוע שאינם דוברים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר