צילום: עידן מלכה וערן סלם //

פותחים שולחן

החגים המתקרבים עושים חשק לערוך שולחן מעוצב • העיצוב כפי שאנחנו תופסים אותו, משלב כלים נאים, שימוש בחומרים מגוונים ובצבעים שעולים גם מהמנות שמוגשות • רעיונות לשולחנות מעוצבים בארבעה צבעים עם מתכונים תואמים

אדום

גולף & קו אביב קיץ 2021 //צילום: עידן מלכה וערן סלם
גולף & קו אביב קיץ 2021 //צילום: עידן מלכה וערן סלם

אחד השילובים החמים של השנה האחרונה הוא אדום וורוד. המשחקים בין כהה לבהיר יוצרים מסרים אופטימיים ואביביים. הוורוד מכניס קלילות מרעננת לאדום העז, ושילוב שכזה יציע שולחן אביבי ואוורירי למראה. שימוש בכלי זכוכית יוצר משחקי שקיפויות שמעצימים את התחושה הקלילה, זרי פרחים מבוססים על פרחים בגוונים יהיו תוספת נכונה ושימוש בסלק כמנה דקורטיבית יהיה תרומה מדויקת למראה המתקבל.

הדקנטרים החדשים של חברת רידל באדיבות בלהה לרר בע"מ
הדקנטרים החדשים של חברת רידל באדיבות בלהה לרר בע"מ

פמוט קרמיקה ורוד, FOX HOME //צילום טל טרי
פמוט קרמיקה ורוד, FOX HOME //צילום טל טרי

רידל כוס סומליה בורדו גרנד קרו סדרת אספנים באדיבות בלהה לרר בע"מ
רידל כוס סומליה בורדו גרנד קרו סדרת אספנים באדיבות בלהה לרר בע"מ

צלחת הגשה, ZARA HOME //צילום: יח"צ חו"ל
צלחת הגשה, ZARA HOME //צילום: יח"צ חו"ל

 

סלט סלק ועלים ירוקים

המצרכים (ל-6 מנות):

3 סלקים בינוניים

שקית עלי קורט

1 חופן אגוזי מלך

1/2 לימון

קורט מלח גס

פלפל גרוס

1 כפית חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  • עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בחום גבוה כשעה וחצי או עד שמתרככים.
  • מצננים, מקלפים את הקליפה ופורסים לפרוסות דקות ככל הניתן.
  • קולים על מחבת ללא שמן את חופן האגוזים, בתוספת קורט מלח, ומניחים בצד להצטנן.

חצי שעה לפני ההגשה מרכיבים את המנה:

  • בקערת ערבוב גדולה מניחים את עלי הקורט, ממליחים, מפלפלים ומשמנים.
  • בוחרים כלי הגשה. מומלץ לבחור בקערה שטוחה ורחבה.
  • מרפדים את תחתית הקערה בעלים המתובלים ועליהם מסדרים את פרוסות הסלק.
  • בוזקים עליהם שמן, חומץ, פלפל גרוס ומלח גס.
  • על הכל מפזרים את האגוזים הקלויים ומגישים.

 

 

מוזהב

כלי קרמיקה מעוטרים זהב של מעצבת הקרמיקה לורי גולדשטיין
כלי קרמיקה מעוטרים זהב של מעצבת הקרמיקה לורי גולדשטיין

 

המוזהב יוצר נימה אלגנטית, חגיגית ומהודרת. נגיעות נוצצות יהיו נכונות תמיד, במיוחד כשמדובר בחג משפחתי. כדי לשמור על מראה קליל תואם עונה, מומלץ לעשות בגוון שימוש מדוד. הרבה מדי עלול ליצור תוצאה הפוכה של עומס ודחיסות. את הקלילות תצרו ממפגש מרומז של המוזהב עם זכוכיות שקופות ועם גוון לבן.

צלחות פורצלן לבנות עם כיתוב מוזהב, FOX HOME //צילום: טל טרי
צלחות פורצלן לבנות עם כיתוב מוזהב, FOX HOME //צילום: טל טרי

פלייסמט מוזהב מעוגל, FOX HOME //צילום: טל טרי
פלייסמט מוזהב מעוגל, FOX HOME //צילום: טל טרי

גביע עם שם, אתר אהבה קטנה //צילום: יח"צ
גביע עם שם, אתר אהבה קטנה //צילום: יח"צ

גביע עם שם, אתר אהבה קטנה //צילום: יח"צ
גביע עם שם, אתר אהבה קטנה //צילום: יח"צ

סט כפות הגשה בצבע זהב, FOX HOME //צילום: טל טרי
סט כפות הגשה בצבע זהב, FOX HOME //צילום: טל טרי

לפתנייה מזכוכית, FOX HOME //צילום: טל טרי
לפתנייה מזכוכית, FOX HOME //צילום: טל טרי

פמוט מתכת מוזהב, FOX HOME //צילום: טל טרי
פמוט מתכת מוזהב, FOX HOME //צילום: טל טרי

 

סירות תפוחי אדמה זהובים עם ענפי רוזמרין

המצרכים (ל-6 מנות):

6 תפוחי אדמה בינוניים

2 ענפי רוזמרין

מלח גס

פלפל גרוס

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • חותכים את תפוחי האדמה לסירות: כל תפוח אדמה חוצים לאורכו וכל חצי, לחצי נוסף.
  • מניחים את תפוחי האדמה בסיר מים ומביאים לרתיחה. מיד עם הרתיחה, יש לכבות את האש ולסנן את המים.
  • מניחים את תפוחי האדמה בקערה רחבה, משמנים, מפלפלים וממליחים.
  • מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית רחבה, מניחים את ענפי הרוזמין מתחת לתפוחי האדמה (כדי שלא ישרפו).
  • בוזקים עוד קצת שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, למשך 45 דקות או עד שהתפוחים מזהיבים.

 

שחור לבן

כלי קרמיקה לבנים מעוטרים פסים שחורים מעודנים, FOX HOME //צילום: טל טרי
כלי קרמיקה לבנים מעוטרים פסים שחורים מעודנים, FOX HOME //צילום: טל טרי

שילוב של שחור ולבן יעניק לשולחן המעוצב מראה מודרני, עכשווי, מינימליסטי בנימה מתוחכמת.

השילוב הצבעוני הזה שומר על מידה של איפוק אקסקלוסיבי והוא מדיף ניחוחות של טעם מוקפד ומהודק. ככל שתעשו שימוש רב יותר בגוון השחור, כך הדרמה תתפוס מקום מרכזי יותר. הגוון השחור נכנס בשנים האחרונות אל חללי הפנים ואל כלי האוכל וההגשה, אך הוא עדיין לא מיינסטרים, ונתפס מיוחד יותר ומקורי.

כלי קרמיקה שחורים של מעצבת הקרמיקה לורי גולדשטיין
כלי קרמיקה שחורים של מעצבת הקרמיקה לורי גולדשטיין

מגש אובלי שחור, FOX HOME //צילום: טל טרי
מגש אובלי שחור, FOX HOME //צילום: טל טרי

כוס יין, רידל מסדרת וינום פרסטיג' קובה מיועדת לשמפנייה באדיבות בלהה לרר בע"מ
כוס יין, רידל מסדרת וינום פרסטיג' קובה מיועדת לשמפנייה באדיבות בלהה לרר בע"מ

מפת שולחן ומפיות לבנות, מאירה סיטון //צילום: רוני כנעני
מפת שולחן ומפיות לבנות, מאירה סיטון //צילום: רוני כנעני

 

ממרח חצילים שרוף עם טחינה לבנה

המצרכים (ל-6 מנות):

2 חצילים

1/2 כוס טחינה מדוללת במים ולימון

1 שן שום

1/2 פלפל צ'ילי טרי

1 כפית סילן אורגני או סירופ אגבה

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

  • קולים את החצילים על אש גלויה, עד שמתרככים לחלוטין.
  • מסירים מהאש ומגרדים את בשר החציל לתוך מסננת ומניחים בצד כשעה להגיר נוזלים.
  • בשלב הזה שמרו בצד קליפה שחורה וחרוכה מחצי חציל.
  • הכינו טחינה מדוללת עם מים ולימון – 1/2 מהכמות תכנס לבלנדר ו- 1/2כוס שמרו להגשה.
  • מכניסים את כל החומרים, כולל הקליפה החרוכה, לנינג'ה או לבלנדר חזק במיוחד ומפעילים עד שמתקבל מרקם אפרפר עם גרגרים קטנים שחורים.
  • מגישים על צלחת ובמרכזה מניחים טחינה לבנה ונקיה, מפלפלים ובוזקים מעט שמן זית. 

 

צהוב

שולחן אביבי, מתוך קולקציית אביב קיץ 2021, גולף & קו //צילום: עידן מלכה וערן סלם
שולחן אביבי, מתוך קולקציית אביב קיץ 2021, גולף & קו //צילום: עידן מלכה וערן סלם

הצהוב הוא מהצבעים האביביים ביותר שקיימים. השיבולים שמבשילות בעונה הזאת ופרחים עונתיים רבים מעניקים מנעד טונים של הגוון הזה בטבע. שולחן צהוב מתקשר עם סגנון כפרי, חם ומשפחתי, חף מרשמיות. על אף שיכול להתקשר גם עם מראה יומיומי, השימוש בצהוב יכול לאמץ גם מראה חגיגי, למי שלא מחפש נוצצים אלא מראה סולידי יותר וביתי. הצהוב נמתח מהצהוב הלימוני ועד צהוב בגוונים עמוקים של ענבר.

פמוט בצורת פרח בגוון ענברי, FOX HOME //צילום: טל טרי
פמוט בצורת פרח בגוון ענברי, FOX HOME //צילום: טל טרי

וואזה צהובה, טולמנ'ס
וואזה צהובה, טולמנ'ס

 

לימונים כבושים

המצרכים לצנצנת לימונים:

3 לימונים

2 כפות מלח

1/4 כפית פפריקה

5 שיני שום

אופן ההכנה:

  • חותכים את הלימונים לפרוסות
  • בוחרים צנצנת זכוכית בינונית ומעקרים אותה כדי להסיר ממנה חיידקים ובקטריות. את העיקור מבצעים באמצעות מילוי הצנצנת במים רותחים וריקונם אחרי דקה. על הפעולה הזאת כדאי לחזור פעמיים.
  • אחרי שהצננצת מעוקרת מסדרים בה שכבות של פרוסות לימון.
  • חשוב לוודא שעל כל שכבה מפזרים מלח, פריקה ושום.
  • אחרי שסיימתם לסדר את הצנצנת, סגרו אותה היטב, והניחו אותה על השיש ל- 3 ימים.
  • מדי פעם כשאתם עוברים במטבח, הפכו את הצנצנת. כך תאפשרו למיץ ולתבלינים להתפזר באופן אחיד.
  • אחרי 3 ימים הכניסו למקרר ואחרי 3 ימים נוספים כבר תוכלו להוסיף את הלימונים הכבושים לסלטים, כריכים ולתבשילים השונים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...