"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הערכה בירושלים: האו"ם יאמץ הגדרה לאנטישמיות

הארגון צפוי להכיר בנוסח שהציג ארגון ה-IHRA • המטרה: לצמצם חלק מההסתה נגד ישראל • ארדן: "המהלך ייצור כלי אכיפה בשטח כנגד גילויי שנאה"

,עודכן
​ עצרת האו"ם בניו יורק // צילום: רויטרס ​ // ​ עצרת האו"ם בניו יורק

שגריר ישראל לארה"ב ולאו"ם, גלעד ארדן, מקדם יוזמה שלפיה האו"ם על גופיו השונים יאמץ באופן מחייב אתההגדרה הרשמית לאנטישמיות של IHRA- הארגון הבינלאומי למאבק באנטישמיות.

את ההגדרה אימצו עד כה 30 מדינות ברחבי העולם והיא כוללת גם את האנטי־ציונות כאנטישמיות.

כדי לגייס את האו"ם נועד לאחרונה השגריר ארדן עם שליח המזכ"ל למאבק באנטישמיות, מיגל מורטינוס (שר החוץ של ספרד לשעבר), ומדינאי מוערך בעולם. השניים דנו בדרכים להאבק במגיפת האנטישמיות, וכן באפשרות של אימוץ הגדרה רשמית ומחייבת ע"י מנגנוני האו"ם. ארדן כאמור פועל כדי שההגדרה שתתקבל תהיה זהה ככל האפשר להגדרה של הברית הבינלאומית לשימור זכר השואה (IHRA).

"אימוץ ההגדרה יאפשר להילחם באנטישמיות".​ גלעד ארדן ​
"אימוץ ההגדרה יאפשר להילחם באנטישמיות".​ גלעד ארדן ​

במסגרת פגישתם של ארדן ומורטינוס במהלך סוף השבוע, החליטו השניים לשתף פעולה בקידום המהלך. באופן מעשי כבר השבוע ייפגש מורטינוס עם הארגונים היהודיים המרכזיים הפועלים בארה"ב בנושא המאבק באנטישמיות.

ההערכה היא שההליך יימשך כמה חודשים, אך שבסופו האו"ם יאמץ לראשונה הגדרה מחייבת לאנטישמיות. המשמעות היא שמדינות ומנהיגים מהעולם, כגון איראן, ייחשבו למי שמפירים את עמדות האו"םכאשר למשל הן מכחישות את השואה.

השגריר ארדן:"האנטישמיות הגואה בעולם מחייבת אותנו לפעול בכלים נוספים ולהגביר את שיתוף הפעולה עם הקהילה הבינלאומית, כדי לייצר כלי אכיפה בשטח כנגד גילויי שנאה אנטישמיים. אימוץ הגדרה רשמית על ידי האו"ם יוכל לצמצם חלק מההסתה נגד ישראל באו"ם, כפי שחלק מהמדינות החברות התרגלו לעשות, וכן ייתן לכל גופי האו"ם את היכולת להילחם נגד אנטישמיות בצורה טובה יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר