ישראל והאמירויות יפתחו מערכת להשמדת רחפני אויב
התעשייה האווירית וחברת "EDGE" הודיעו על תחילת פיתוח של מערכת לבלימת כלי טיס בלתי מאויישים • בכיר באיחוד האמירויות: "מדובר ברגע מכונן"
, עודכן

התעשייה האווירית הודיעה הבוקר (חמישי) על שיתוף פעולה עם חברת "EDGE", קבוצת טכנולוגיות ההגנה המתקדמות של איחוד האמירויות, שמדורגת בין 25 הספקיות הצבאיות המובילות בעולם, לפיתוח מערכת נגד רחפנים וכלי טיס בלתי מאויישים.
המערכת החדשה, שתותאם לצרכים של איחוד האמירויות, נועדה לאזור המזרח התיכון, צפון אפריקה ואזורים נוספים, ותציע פתרונות רחבים בנושא. בתעשייה האווירית מציינים כי המערכת, שתכלול מכ"ם תלת מימד וטכנולוגיות אלקטרו-אופטיות שונות, תפעל בצורה אוטונומית לחלוטין ותפעל ללא צורך בהתערבות אנושית. היא תכלול מגוון אמצעים, החל משימוש אותות וכלה בהשמדת רחפנים. המערכות עברו בהצלחה ניסויים בתנאי מדבר קשים הכוללים חום כבד ורוחות חזקות המאפיינים את האזור.
מנכ"ל החברה האמירתית, פייסל אל בנאי, ציין כי "העבודה המשותפת עם התעשייה האווירית הינה רגע מכונן עבורנו. אנו שמחים לשתף פעולה עם התעשייה האווירית -חברת תעופה, חלל והגנה מהמובילות בעולם בעלת מוניטין לחדשנות וטכנולוגיות מתקדמות של חלל, אוויר, יבשה, ים, סייבר ובטחון המולדת המיועדות לשוקי ההגנה כמו גם ליישומים מסחריים".
"כלי טיס בלתי מאוישים הפכו לפתרון המועדף כיום לבניית גמישות ועמידות הדרושות להתמודדות עם לוחמה א-סימטרית. כמובילה בתעשיית ההגנה האזורית 'EDGE' שואפת להבטיח התאמה בין טכנולוגיה ומבצעים בכל פעולותיה ולהרחיב את יכולותיה להגנת נכסינו", אמר הבכיר.
"התעשייה האווירית גאה לשתף פעולה עם 'EDGE' ולספק לאיחוד האמירויות ולאזור פתרון מתקדם וייחודי בתחום מומחיותה של החברה", אמר מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי. "אנו מאמינים כי שיתוף הפעולה יסייע לשתי החברות ויכלול העברת ידע ושיתוף מיומנויות. שיתוף הפעולה מהווה אבן פינה לבריתות עסקיות ואסטרטגיות בין המדינות, והוא יחזק את שיתוף הפעולה במחקר ופיתוח ובחדשנות טכנולוגית".