מחפשים חלופות לימי החופשה

הרפורמות מגיעות לחינוך • שר החינוך: לקצר את חופשות התלמידים בין יום הכיפורים לחג הסוכות ואת החופשה בל"ג בעומר - תמורת ביטול הלימודים בחמישה ימי שישי

תלמידים בהרצליה (ארכיון). צילום: יהושע יוסף

היום תתכנס במשרד החינוך ועדה שתבחן את ההתאמה של החופשות במערכת החינוך לימי החופשה של ציבור ההורים. שר החינוך הציע: חמישה ימי חופשה שהתווספו בין יום הכיפורים לחג הסוכות וכחופשת ל''ג בעומר יבוטלו ובמקומם לא ילמדו התלמידים בחמישה ימי שישי.

אתמול הבהיר שר החינוך בעמוד הפייסבוק שלו כי "בשל העובדה ששנת הלימודים מתחילה ב־27 באוגוסט ולא ב־1 לספטמבר, יש 'להחזיר' למורים חמישה ימי לימוד. ימים אלה מגדילים את הפער שבין ימי החופשה של התלמידים לימי העבודה של ההורים. כך נוצר גשר בין יום הכיפורים לחג הסוכות וחופשת ל''ג בעומר התארכה ליומיים. כל מה שהצעתי היה לבדוק האם אי אפשר להחזיר את חמשת הימים הללו באמצעות ימי שישי. זהו. חמישה ימי חופשה בשישי יחזירו את ימי החופשה, בשעה שרוב ההורים לא עובדים ביום זה. לא קיצור החופש, לא שינוי מבנה שנת הלימודים. על כל אלה יש לדון בתשומת לב ראויה. לאט. עם הורים ומורים. ברור לי שמשהו כאן קורא לשינוי, אבל שינויים כאלה לא נעשים בחופזה. כמו כן - למען ההגינות חשוב להדגיש שמספר ימי החופשה בישראל אינו שונה מהמקובל בעולם. השוני הוא  בחוסר ההלימה שבין ימי החופשה של ההורים לאלה של התלמידים. את הפער הזה צריך לצמצם - בהסכמה".

 לפני ההבהרה של שר החינוך בפייסבוק התעוררה סערה כשנטען כי ההצעה היא לדחות את חופשת הקיץ בשבועיים. הפרסום בערוץ 2 עורר כאמור סערה, מנהלי בתי ספר הביעו ביקורת חריפה ותלמידים זועמים על קיצור החופש הגדול הביעו את מחאתם בעמוד הפייסבוק של שר החינוך - שכאמור מיהר להבהיר כי מדובר בטעות. 

ממשרד החינוך נמסר אתמול: "שר החינוך הינחה את מנכ"לית משרדו לקיים השבוע דיון בהשתתפות הגורמים הרלוונטיים, שמטרתו להתאים ככל שניתן את לוח החופשות של תלמידי ישראל ללוח חופשות ההורים. כל החלופות ייבחנו במסגרת הדיונים בנושא".

פירון: לא יהיה קיצוץ

"השר ביקש להגיש לו המלצות בתוך חודש על מנת ששנת הלימודים תשע"ד תיפתח עם לוח חופשות מעודכן. יובהר כי אין ביוזמה כדי לשנות את המספר הכולל של ימי הלימודים וימי החופשה במערכת החינוך בישראל. מספר ימים אלו דומה למקובל בעולם ומעוגן בהסכמי שכר בין המדינה למורים".

שר החינוך שי פירון התייחס אמש לפרסומים על הקיצוצים בתקציב החינוך בכנס של סמינר הקיבוצים בתל אביב ואמר כי "לא יהיו קיצוצים בתקציב החינוך הקרוב. אני מתחייב שלא יקוצצו שעות הוראה ולא יפוטרו מורים. תהיה הקפאה של תוכניות עתידיות שאמורות להתממש על פני שנים, ומותר לעשות זאת. אבל מורה אחד ושעה אחת לא יירדו מתוך מערכת שעות הלימודים של תלמידי ישראל בשנה הבאה". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר