"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מה כמה? מכבי ת"א גברה 1:3 על מ.ס אשדוד

לראשונה אחרי שנתיים, האלופה חיברה שבעה ניצחונות ברצף וצימקה לשתי נקודת את הפער מהמוליכה • גולסה כבש בדקה ה-15, חוזז הכפיל בפנדל (74) • רועי גורדנה צימק עם שער נהדר (81), אבל ריקן צחק אחרון (91)

,עודכן
צילום: אלן שיבר // שחקני מכבי חוגגים את היתרון, הערב בבלומפילד

רוטציה בהרכב, מנוחה לשחקנים הבכירים, והחלוץ אלכסנדר פשיץ' לא היה יכול לשחק בגלל שנקבק בקורונה, כל הדברים האלה לא ממש הפריעו למכבי תל אביב נגד מ.ס. אשדוד, השלישית בטבלה למי שלא שם לב, בדרך לעוד ניצחון וצמצום הפער מהמוליכה מכבי חיפה בחזרה לשתי נקודות בלבד.

המחצית הראשונה של מכבי ת"א היתה המשך ישיר להופעה הנהדרת של הצהובים נגד שחטאר דונייצק. החבורה של פטריק ואן לוון פתחה בסערה את המשחק, לחצה גבוה, גרמה לאשדוד לאבד כדורים על ימין ועל שמאל, הגיעה להזדמנויות וגם מצאה את הרשת מרגלי אייל גולסה, שהבקיע אחרי כדור שדן ביטון שיגר לקורה.

אם האלופה היתה קצת יותר מרוכזת בחלק הקדמי הסיפור היה מסתיים כבר אחרי 45 דקות. והפערים שהיו בין הקבוצות במחצית הזאת שיקפו עד כמה הליגה העונה שייכת לשתי קבוצות בלבד - מכבי חיפה ומכבי תל אביב, וכל השאר רק יכולות אולי לדגדג ולהציק.

רק שגם השחקנים של מכבי אנושיים ובמחצית השנייה הם הורידו את הרגל מהגז. מתן חוזז כבש מהנקודה הלבנה והיה נראה שהמשחק גמור אבל שער נהדר של רועי גורדנה השאיר תקווה לאשדוד. אבל כל המצבים של האורחת נעצרו אצל דניאל טננבאום, שבמספר הצלות גדולות בדקות הקריטיות שהקבוצה שלו הלכה לאחור ואילו אשדוד היתה במומנטום, סידר לקבוצה שלו את הניצחון היקר. אחת ההצלות שלו הפכו למתפרצת של מכבי שבסיומה אבי ריקן נעץ את השלישי וסגר את הסיפור.

מתן חוזז חוגג את השני של מכבי // צילום: עמי שומן
מתן חוזז חוגג את השני של מכבי // צילום: עמי שומן
מתן חוזז חוגג את השני של מכבי // צילום: עמי שומן
מתן חוזז חוגג את השני של מכבי // צילום: עמי שומן
טטנבאום בעפטלה // צילום: עמי שומן
טטנבאום בעפטלה // צילום: עמי שומן
גולסה חוגג שער יתרון ביפו // צילום: עמי שומן
גולסה חוגג שער יתרון ביפו // צילום: עמי שומן
פטרין ואן לוון על הקווים // צילום: עמי שומן
פטרין ואן לוון על הקווים // צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן

מכבי תל אביב:דניאל טננבאום, אנדרה ג’ראלדש, שחר פיבן, לואיס הרננדס, אנריק סבוריט, שרן ייני, דור פרץ, אייל גולסה, דן ביטון, מתן חוזז, איתי שכטר.

מ.ס אשדוד:יואב ג’ראפי, זוהר זסנו, ננאד סבטקוביץ’, טימותי אוואני, מונטרי קמאהני, רועי גורדנה, פיראס אבו עאקל, מוסא בגאיוקו, מוחמד כנעאן, דין דוד, פאהד באיו.

מהלך המשחק

15': גול!! 0:1 למכבי תל אביב. אייל גולסה ניצל טעות של אוואני והצליח להכניס את הכדור מקרוב פנימה אחרי קורה של דן ביטון בחסות ג'אפי

24': כמעט שוויון של האורחת. מוסא בגאיוקו מסר למוחמד כנעאן, שבעט בצורה טובה, אבל דניאל טננבאום הצליח להדוף

46': חילוף באשדוד: מוחמד כנעאן יצא, סתיו טוריאל נכנס

46': חילוף באשדוד: מוסא באגיוקו יצא, עוז בילו נכנס

72': פנדל למכבי תל אביב: טל בן חיים הרים כדור קרן, ובאיו תפס את פרץ. יגאל פריד הצביע על הנקודה הלבנה

73': גול!! 0:2 למכבי תל אביב. מתן חוזז לא נכשל מהנקודה הלבנה

79': גול!! אשדוד מצמצמת ל-2:1. רועי גורדנה בעט נהדר מ-18 מטרים לרשת של טטנבאום

91': גול!! מכבי תל אביב עולה ל-1:3. אבי ריקן דחק מקרוב אחרי מתפרצת מושלמת של האלופה

צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
צילום: עמי שומן
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר