על הסקאלה שבין הפרקטי לאסתטי ממוקמים אינסוף חומרים, צבעים ומרקמים. איך בוחרים חדר רחצה שהוא גם יפה וגם נוח לתחזוקה? איזה שטיח יהיה נכון לשלב במרכז החלל? ספת עור או בד? שולחן עץ או בשילוב מתכת? ובאיזה כלים נאכל. הנה מה שאמרו המעצבים


ברברה ברזין, מעצבת פנים ובעלת בית ספר גבוה ללימוד מקצועות העיצוב והסטיילינג

כשמדובר בחללי הבית, מסבירה ברזין, כל חלל לגופו, כל חלל צריך לקחת בחשבון את אופי דיירי הבית, את הנתונים הקיימים, ולפי זה לבחור. בעודנו מדברים נולדים חומרים חדשים, מסעירים וחדשניים מסוגם, בזכות הטכנולוגיה. בעיניה אין כזה דבר פונקציה מול אסתטיקה. הפונקציה היא קדושה, ובית הוא לא אולם תצוגה.
כשהיא נכונה היא תמיד יפה, פונקציונאלית ואסתטית כאחד. כשמדובר במערכות ישיבה היא מעידה על עצמה שהיא אישה של בד. פחות מכיוון של שמירה על הפלנטה ועל החיות, ויותר מבחינת הפרקטיות. לגבי בחירת השטיח הנכון צריך לבחון פרמטרים רבים ואז לבחור. האם מי מדיירי הבית הוא אלרגי? מה תדירות הניקיון? מי מתחזק את הבית? תשובה על השאלות האלה תעזור לבחור את מה שמתאים ביותר. ולגבי שולחן האוכל, מבחינתה הכל הולך, הכל בהתאם לפרויקט ולסגנון.




יפעת פפר, בעלת Joy Art Gallery חברה לייצור פסלים צבעוניים ממתכת

יפעת פפר מעדיפה אריחים בשחור וחום חלודה כשמדובר בחלל הרחצה. את מערכות הישיבה שלה היא תעדיף מבד, ואת השטיח היא תבחר עבה ועשיר למגע. בשולחן האוכל חייב להיות עץ, והרבה ממנו, ואת כלי האוכל היא תעדיף במראה חרסינה.






יפרח בן צבי, מעצב סביבות ופריטי ריהוט בחשיבה פיסולית

בן צבי מסביר שאם אנחנו מנטרלים את ענייני הפרקטיקה בחלל האמבט, ופונים לגישה האסתטית-עיצובית, הוא היה בוחר להשתמש בחיפוי ארוך טווח ומתעלם מטרנדים – שהם נכונים לזמן נתון. מאוד אוהב את מראה הטיח המרוקאי, תאדלקט, שמעניק לחדר הרחצה מראה טבעי, נינוח, ככל חלל אחר בבית, רק שהוא אטום למים ועמיד בתנאי רטיבות גבוהים.
כשמדובר במערכות ישיבה הוא מעדיף בדים. בן צבי הוא מעצב בדים, ומסביר שאפשר ליצור מגוון אפשרויות, בהתאם לעיצוב המבוקש, דרך טקסטורות, צבעים ומרקמים. הוא מעדיף שטיחים קלים דקים, מחומרים טבעיים. עבור אירוח יומיומי הוא ישתמש בחרסינה, מבלי להקדיש לזה יותר מדי מחשבה. אם הוא מארח הוא משתמש בכלי קרמיקה בעיצוב אישי פרי עבודתה של אחותו המעצבת.




לילך נקל, מעצבת פנים, לילך נקל עיצוב פנים

לחלל האמבט היא תעדיף גרניט פורצלן. יפה, פרקטי ופונקציונאלי.
מבחינתה אין כייפי ונעים יותר ממערכת ישיבה עשויה בד נעים למגע ואת השטיחים שלה היא תעדיף ממשי. לגבי שולחן האוכל, מבחינתה לכל פרויקט יש את הסיפור שלו וכך גם לגבי בחירת החומר – באופן כללי היא מעדיפה אי גדול במטבח שמשמש גם לאירוח, על פני שולחן גדול שיעמוד רוב הזמן ללא שימוש.



נעמי יחזקאל אדריכלות ועיצוב

את כלי האוכל שלה נעמי תעדיף עשויים מקרמיקה בעבודת יד, בגוונים לבנים ובהירים. היא מכורה למראה המתכתי, במיוחד כשמדובר בשולחן האוכל. את הספות היא תבחר מבד, כי אין כייפי ונעים יותר ממערכת ישיבה עשויה בד נעים למגע. את השטיחים היא אוהבת דקים מחומרים טבעיים. לחלל האמבט היא תעדיף גרניט פורצלן – יפה, פרקטי ופונקציונאלי.


חזי בנק

ורד אלטר, מעצבת פנים

את חדר האמבט היא תעדיף פרקטי ופונקציונאלי ולכן תבחר בגרניט פורצלן, בשילובי טיח מעניינים.
כשמדובר במערכות הישיבה, בעיניה השילוב בין עור לבד הוא הנכון - אין כייפי ונעים יותר ממערכת ישיבה עשויה בד נעים למגע, אך לשם העניין העיצובי את הכורסאות היא תבחר מעור.
אוהבת שטיחים דקים מחומרים טבעיים, בצבעים מונוכרומטיים, וכשמדובר בפינת האוכל
היא תמשך לעיצוב הנורדי ותשלב עץ במראה טבעי, בתוספת מתכת שחורה, בנוסף לשולחנות צד קטנים תואמי סגנון, וזכוכית מבחינתה זה החיים.




טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו