ליברפול יוצאת לחזית האחרונה
האליפות אבדה והכרטיס לליגת האלופות בעונה הבאה בסכנה • הערב המייטי רדס ינסו להציל את העונה מול לייפציג
, עודכן
הפציעות, היכולת החלשה, הנפילה המנטלית ועוד שלל הסברים מלווים את הירידה של ליברפול העונה, אחרי שנתיים אדירות שכללו זכיה בליגת האלופות ובאליפות אנגליה אחרי 30 שנה, אבל למייטי רדס אין זמן ללקק את הפצעים.
אחרי סדרת הופעות מביכה בפרמייר ליג, שהפילה אותה עד למקום השישי (גם אותו היא יכולה לאבד), לשחקנים של יורגן קלופ נותר רק עוד מפעל אחד כדי להציל את העונה - ליגת האלופות.
האליפות, כך נראה, תעבור לידיים של מנצ'סטר סיטי, מהגביע מנצ'סטר יונייטד העיפה אותה, ולכן שליברפול תעלה הערב על כר הדשא בבודפשט, היא יודעת שעליה לעשות סוויץ'
לזכותו של יורגן קלופ יש לומר שהוא יודע להביא את שחקניו מוכנים למשחקים גדולים, חשובים, ולכן העבודה העיקרית לקראת המשחק הערב מול לייפציג בשמינית גמר ליגת האלופות, היא מנטלית. משהו נשבר בקבוצה שכונתה "מפלצת מנטלית" בשנתיים האחרונות.
היתרון הקטן של ליברפול הוא בעצם העברת הביתיות של היריבה הגרמנית לבירת הונגריה בשל הגבלות הקורונה בארצה. ועדיין, מבחינת יכולת, לייפציג נראית טוב יותר. היא בכושר מצוין, נמצאת מרחק ארבע נקודות בלבד ממוליכת הבונדלסליגה באיירן מינכן - למעשה היא האחרונה שנותנת פייט לאלופת אירופה בקרב על התואר המקומי.
על הבעיות בהגנת ליברפול כבר לא צריך להרחיב, אבל גם ההתקפה נמצאת בכושר בינוני, כשלמעט מוחמד סלאח האחרים רחוקים מיכולתם. זו יכולה להיות בעיה גדולה מול לייפציג, שב-13 משחקיה האחרונים שמרה על רשת נקיה תשע פעמים.
ססטיסטית, לליברפול יש על מה להישען. היא לא הפסידה בעשרת מפגשיה האחרונים עם קבוצה גרמנית מאז 2002. בנוסף, ב-17 מפגשים כפולים עם קבוצה מהבונדסליגה, המייטי רדס ניצחו 15 פעמים. האם הנתונים האלה ישנו הערב בפושקאש ארנה? נחכה לשריקת הפתיחה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו