צפו: חילוץ דרמטי לישראלי שלקה בליבו בטיול באתיופיה
גבר בשנות ה-50 לחייו לקה בלבו במהלך טיול במדינה • צוותים רפואיים הוטסו כדי להשיבו לארץ במבצע מיוחד • עם נחיתתו הוא אושפז בבי"ח במרכז הארץ
,עודכן
מטייל ישראלי בן 50 לקה בלבו במהלך טיול בצפון אתיופיה. מחברת הביטוח הראל ששלחה את מטוסהאיירבס 320 של ישראיירנמסר כי, "המבוטח חש ברע במהלך טיול עם מדריך בעיר דר שבצפון אתיופיה. בדיקה מהירה העלתה כי הוא סובל מהתקף לב פעיל ובשל כך, היה מוכרח לעבור פרוצדורה רפואית מצילת חיים אשר לא ניתן לקיימה בהיעדר שירותים רפואיים מתאימים באזור, בחברה הוחלט מיד לשלוח צוות רפואי, מוטס באמבולנס אווירי מיוחד, כדי להשיב את המבוטח לטיפול רפואי בארץ".
IMA הטסות רפואיות
נכון לעכשיו,השמיים בישראל עדיין סגוריםולכן הצטרכו לשלוח מטוס נוסעים צר גוף שמכיל כ-170 מושבים כדי לחלץ את אותו מטייל ישראלי. "בשל הסגר, והצורך בפעילות רפואית מידית וטווח טיסה רחוק המורכב ממספר תחנות ביניים, הוחלט לחכור מטוס מסוג איירבוס 320 ולשגר בו צוות רפואי, מטעם חברת IMA. הצוות המיוחד כלל רופא בעל ניסיון בתחומי הקרדיולוגיה והטראומה לצד צוות רפואי תומך", הוסיפו בחברת הביטוח.
במסגרת החילוץ נאלצו הצוותים גם להתמודד עם תנאי מזג אויר סוערים במיוחד באתיופיה. עם נחיתת המבוטח בנתב"ג הוא הועבר להמשך טיפול רפואי בטיפול נמרץ במרכז הארץ.
נמל התעופה סגור לטיסותמסחריות עד 21 בפברואר בשלב זה. כרגע לא ברור האם יהיו הארכות נוספות. אלפי ישראלים מנסים למצוא פתרונות לחזור לישראל. חברת ישראייר מפעילה טיסת חילוץ יומית מפרנקפורט, השבוע צפויות לצאת גם טיסות לארה"ב וייתכן שגם לדובאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו