"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מניין הנדבקים במוטציית הקורונה הדרום אפריקנית בישראל עלה ל-80

משרד הבריאות הודיע: בתהליך ריצוף אותרו 30 נשאים ונמצאו 50 מגעים שלהם • בנוסף, המוטציה הבריטית נמצאה אצל 16 נשים הרות מתוך 20 שנבדקו

,עודכן
מעבדת קורונה // צילום ארכיון: אייל מרגולין, ג'יני // מעבדת קורונה

משרד הבריאות הודיע היום (שני) כי מניין הנדבקים במוטציית הקורונה הדרום אפריקנית בישראל עלה ל-80.

המאומתים הנושאים אתהווריאנטהתגלו באמצעות ריצוף גנטי, שבוצע במעבדה המרכזית לנגיפים. בתהליך זה אותרו 30 נשאים. כמו כן, נמצאו 50 מגעים מאומתים שלהם.

בכירה במשרד הבריאות: לווריאנט הדרום אפריקני יש כמה מוטציות // צילום ארכיון: ערוץ הכנסת

בנוסף, המוטציה הבריטית נמצאה אצל 16 נשים הרות מתוך 20 שנבדקו ועברו ריצוף. 9 מתוך 12 מכלל הדגימות הן של נשים שאובחנו בווריאנט האנגלי ומצבן הוגדר קשה. כמו כן, 8 נשים בקבוצת הביקורת היו ללא תסמינים בהגעתן ללדת והתגלו כנשאיות של המוטציות.

משרד הבריאות מסר כי הוא ימשיך לעדכן בממצאים נוספים, ככל שיהיו.

בתוך כך,ממונה הקורונה, פרופ' נחמן אש, התייחס בתדרוך לתקשורת שנערך היום להתפשטות המוטציות: "אנו מעריכים ששכיחות המוטציה הבריטית היא עד כ-70% ממספר הבדיקות החיוביות מדי יום. סך הכל התפוצה שלה גבוהה - מצאנו כ-80 מקרים של המוטציה הדרום אפריקנית, ואנחנו פועלים לאתר כל מקרה ומקרה גם מקרב החוזרים מחו"ל וגם בארץ. התחלנו בתהליך של מדגם סטטיסטי של מיפוי הדגימות בארץ. המיפוי יוכל להצביע על שכיחות המוטציות בישראל בצורה יותר מדויקת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר