"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גנץ מאיים: "לא נעביר את תקנות הסגר"

יו"ר כחול לבן הודיע לליכוד שהנושא ידון רק לאחר שהחמרת הקנסות תעבור מחר בקריאה שנייה ושלישית • נתניהו: "דורשים להעביר את חוק הקנסות במיידי"

,עודכן
שר הביטחון בני גנץ // צילום: אביעד מלכה

יו"ר מפלגת כחול לבן, שר הביטחון בני גנץ, הודיע היום (שני) למפלגת ליכוד כי אין בכוונתו להעלות לדיון את העברת תקנות הסגר עד שמתווה החמרת הקנסותיעבור במלואו במליאת הכנסת.

המשמעות היא שאם מתווה הקנסות לא יעבור עד מחר בערב, ההחלטה על המשך הסגר תועבר למליאת הכנסת – שבה לקואליציה אין רוב ללא כחול לבן.מוקדם יותר היום, המליאה אישרה בקריאה ראשונה וברוב של 52 ח"כים תומכים מול 23 מתנגדים את "התיקון להצעת חוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה", הקובע כי הכנסות למפירי ההנחיות יוגדלו.

מלשכת רה"מ נתניהו נמסר כי לאחר שאישר את חוק הקנסות בקריאה ראשונה, ראש הממשלה נתניהו שוחח עם יו״ר הכנסת וראשי הקואליציה ודרש להעביר את חוק הקנסות במיידי בקריאה שנייה ושלישית.

בתוך כך, הודיעה הערבועדת הכנסת בראשות ח"כ איתן גינזבורג כי ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת תדון בהצעת החוק לשם הכנתה לקריאה השנייה והשלישית. הצעת חוק ממשלתית שאושרה היום בצהריים במליאת הכנסת בקריאה ראשונה, וזכתה לכינוי, "חוק הקנסות".מטעם הוועדה נמסר שההצעה להעביר את הדיון לוועדת חוקה אושרה בתמיכתם של תשעה ח"כים מול ההצעה להעביר לוועדת הכנסת שנתמכה ע"י שבעה ח"כים.חה"כ גפני, מלכיאלי, פינדרוס וטיבי הציעו להעביר את הדיון בהצעת החוק, לוועדת החוקה חוק ומשפט. לעומתם, חה"כ גינזבורג ושטרן הציעו שוועדת הכנסת תדון בהצעת החוק.

במהלך הוועדה אמרח"כ משה גפני מיהדות התורה כי "קיימת מגמה של שיבוש דיוני הכנסת" ו"לולא היו חרדים בעניין, לא הייתם דנים בזה שכן יש בחוק הקיים קנסו".ח"כ אחמד טיבי הוסיף ש"יש עליהום על הציבור החרדי. אני שייך לציבור שסבל מעליהום ולכן אני מביע סולידריות ומבקש שהדיון ייערך בוועדת חוקה".

שר הביטחון בני גנץ, לפני שבועיים // צילום: אביעד מלכה
שר הביטחון בני גנץ, לפני שבועיים // צילום: אביעד מלכה

מכחול לבן נמסר מוקדם יותר היום: "הליכוד ממשיכים לתחמן, ואת המחיר כולנו משלמים בחיי אדם. אם לא תהיה אכיפה שוויונית – לא יהיה סגר. אם בני ברק וביתר עילית לא נסגרות, גם ראשון לציון והרצליה לא ייסגרו. נמשיך להגן על המדינה מתוך הממשלה המעוותת הזאת, ואחרי הבחירות נוודא שתקום ממשלה ישרה עם אנשים ישרים שישקמו את הכלכלה ואת החברה מנזקי הקורונה ומביבי".

נכון לעכשיו, הסגר אמור להסתיים ביום ראשון הקרוב, בחצות. מוקדם יותר היום, ממונה הקורונה, פרופסור נחמן אש, ערך תדרוך שבו אמר כי אם רמת התחלואה לא תרד, יומלץ על מתווה מצומצם לשחרור הסגר: "האפשרות השנייה היא מתווה רחב שיאפשר פתיחה גדולה יותר של המשק".

אם בני ברק וביתר עלית לא נסגרות, גם ראשון לציון והרצליה לא ייסגרו.



עד שלא יעבור חוק הקנסות ב-3 קריאות- לא נאפשר את העברת תקנות הסגר.

נמשיך להגן על המדינה מתוך הממשלה המעוותת הזאת ואחרי הבחירות נוודא שתקום ממשלה ישרה שתשקם את הכלכלה והחברה.

— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe)January 25, 2021

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר