הנהלת איגוד המסעדות והברים קיימה הערב (חמישי) מפגש מקוון עם שר הבריאות יולי אדלשטיין ועם ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי-פרייס, ודנה במתווה הפתיחה של הענף.
המתווה מתייחס לכמות המתחסנים ובפרט לסיום החיסון של האוכלוסייה שנמצאת בסיכון, כפרמטר מרכזי לפתיחת העסקים.
לדברי מנכ"ל איגוד המסעדות שי ברמן, "הטייק אווי יפתח מייד עם סיום הסגר. בשבוע הבא נגיע יחד עם משרד הבריאות למתווה מוסכם לפתיחת העסקים שלנו להושבת קהל. לא מן הנמנע שנוכל לפתוח את המסעדות להושבת קהל כבר ב-15 בפברואר".
השף חיים כהן, שנכח בפגישה: "הדגשנו בפני השר שאנחנו זקוקים לזמן היערכות לפתיחת העסקים, ושהמודל העסקי שלנו לא מאפשר לנו לפעול בתפוסות פחותות מ-50% הושבה בפנים ו-75% בחוץ.
"לתחושתי, השר מבין זאת היטב", ציין. "ננסה להגיע למתווה מוסכם בשבוע הבא, שיאזן בין הרצון לשמור על בריאות הציבור להיתכנות העסקית של המסעדנים".
קדחת הנילוס המערבי חוזרת: 3 חולים מאומתים, יתושות נגועות אותרו בערבה ובגליל
פעוט נפטר מחצבת, 663 חולים מתחילת ההתפרצות - וגם הקורונה חוזרת
פרסומת | מקררים ומכונות כביסה מומלצים
השף המיתולוגי מצטרף למסעדת הבשרים - ומציג תפריט קרניבורי במיוחד
השף שהפך את הפסטה ליצירת אמנות - פתח בית מקדש לקינוחים איטלקיים
