"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

1.5 מיליון כבר התחסנו: "נפסיק לזמן מתחסנים חדשים"

משרד הבריאות: מי שקיבל את המנה הראשונה, יקבל גם את השנייה • מודרנה: "חיסונים ראשונים לישראל - בתוך זמן קצר" • אדלשטיין: "הם יגיעו רק במארס"

,עודכן
אנשים ממתינים בתור לקבלת החיסון לקורונה באשדוד, אתמול // צילום: לירון מולדובן // אנשים ממתינים בתור לקבלת החיסון לקורונה באשדוד, אתמול

כ-1.5 מיליון ישראלים קיבלו עד כה את המנה הראשונה בחיסון נגד קורונה. 65% מאלה שהתחסנוהם בני 60 ומעלה, ו-35% צעירים יותר. חלקם אנשי צוות רפואי, ואחרים מתחסנים שהסתננו או קיבלו אישור נקודתי בבתי חולים או בעמדות חיסונים אחרות.

המשך חיסוני הקורונה לאוכלוסייה, בשבוע שעבר // צילום: משה בן שמחון

על רקע התראות משרד הבריאות על מחסור צפוי למתחסנים ראשונים, צפוי לנחות בישראל כנראה עוד השבוע משלוח ראשון של חיסוני חברת מודרנה. החברה הודיעה היום (שלישי) שמשרד הבריאות הישראלי אישר לשימוש זמני את החיסון שלה נגד הנגיף. עם זאת, השר יולי אדלשטיין הודיע כי המסה הגדולה של חיסוני מודרנה אמורה לנחות כאן רק בעוד כחודשיים.

בהודעת החברה נמסר כי "משרד הבריאות הבטיח שש מיליון מנות, ומשלוחים ראשונים צפויים להגיע בתוך זמן קצר". מכיוון שכל חיסון של החברה דורש הזרקת שתי מנות בהפרש של 28 יום, בפועל הובטחו שלושה מיליון חיסונים.

מחוסנים שחלו יוחרגו

בכל קופות החולים מסיימים בימים אלו את זימון התורים למנה הראשונה ונערכים לתחילת החיסון במנה השנייה. בקופות הודיעו שיפסיקו לזמן תורים לחיסון במנה הראשונה, ובמשרד הבריאות הבהירו כי "מי שקיבל מנה ראשונה של החיסון, יקבל גם את השנייה. היחידים שיוחרגו הם אנשים שחלו לאחר קבלת מנת החיסון הראשונה".

אנשים ממתינים בתור לקבלת החיסון לקורונה באשדוד, אתמול // צילום: לירון מולדובן
אנשים ממתינים בתור לקבלת החיסון לקורונה באשדוד, אתמול // צילום: לירון מולדובן

קופת החולים מכבי הודיעה שיותר מ-80% מחבריה שבקבוצות הסיכוןכבר זימנו תור לחיסון, מרביתם קיבלו את המנה הראשונה. כ-400 אלף ממבוטחיה כבר התחסנו. במכבי ציינו כי מיום ראשון הקרוב, תבצע הקופה חיסוני מנה שנייה למי שהתחסנו בתחילת המבצע. בקופה מסרו כי הם יכולים לחסן עד 40 אלף מטופלים מדי יום. במאוחדת חוסנו יותר מ-158 אלף אנשים. בקופת החולים נותרו כעת מנות רק לחיסון במנה השנייה, כלומר מי שלא התחסן עדיין - לא יוכל לקבוע תור.

תמי, בת 51, קיבלה את המנה הראשונה של החיסון על ידי מד"א, שאנשיה חיסנו תושבים בבית אבות ליד ביתה. "כשראו שנשארו חיסונים, קראו לאנשים בשכונה. הם אמרו לי לפנות לקופה שלי כדי לקבוע תור לקבלת המנה השנייה, אבל מסרבים לקבוע לי מועד לחיסון. אני לא יודעת מה לעשות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר