"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האמירה של תמר איש שלום שעוררה סערה

מגישת חדשות 13 חתמה את המהדורה האחרונה לשנת 2020 בברכת "שנה אזרחית טובה" • הגולשים ברשת פחות התחברו לניסוח: "קונץ ציוניסטי"

,עודכן
תמר איש שלום // צילום: ענבל מרמרי // תמר איש שלום

לזה היא לא ציפתה:מגישת חדשות 13, תמר איש שלום, חתמה את מהדורת החדשות אמש (חמישי) כשבירכה את הצופים ב"שנה אזרחית טובה", אך הגולשים בטוויטר כנראה לא התחברו לניסוח. העיתונאית סילבי קשת כינתה את הברכה "פחדנית", אמרה שהניסוח הוא "קונץ ציוניסטי", ותקפה את הערוץ שבו עובדת איש שלום.

הנה. תמר איש שלום, מעריץ 13. זה שמחיש את אוזנינו ברעשי הרקע הנוראים - הרעיפה עלינו את הברכה הפחדנית "שנה אזרחית טובה".

— sylvie keshet (@SylvieKeshet)December 31, 2020

תמר לא נשארה חייבת והסבירה לקשת מדוע בחרה להשתמש בצמד המילים שנה אזרחית: "מודה ומתוודה ששנה טובה היא מבחינתי בתשרי. כבר בגיל 17 בחצות כשהיינו תקועים בתור למועדון בי-ם לא סבלתי את הערב הזה ולא מרגישה אליו קשר רגשי. חוץ מהתאריך שום דבר לא מתחיל או נגמר היום מבחינתי. אבל אין קשר לפחדנות. ולמען הסר ספק - שנה טובה ובריאה סילבי יקרה".

סילבי ענתה בתגובה לציוץ של איש שלום: "תמר כשכתבתי "פחדנית" לא התכוונתי אלייך כי אם לנוהג של השנים האחרונות, שמא סתם שנה טובה זה לא מספיק ציוניסטי. בעבר לא עלה על דעת איש לומר זאת. התכוונתי שאנו חיים לפי התאריך הגרגוריאני. ואם תתפסי מישהו שיאמר לך מהר מהו התאריך העברי, יסתכל עלייך בתמהון. "האזרחי' זה ישראבלוף. שום אזרח ערבי בצרפת או גרמניה לא יאמר אזרחי. ואני, אישית, נהנית לברך פעמיים. שנה טובה לך ולמשפחתך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר