"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"השוטרים כינו את אהוביה ערס וקמצן"

ארוסתו של אהוביה סנדק ז"ל, שנהרג במהלך מרדף משטרתי בבנימין, מעלה טענות קשות לפיהן המשטרה חקרה אותה במשך 3 שעות תוך הכפשת שמו של המנוח

,עודכן
זירת התאונה בצומת מכמש, צילום: באדיבות המשפחה

פרשת מותו של אהוביה סנדק:ארוסתו של אהוביה ז"ל, שלהבת גולדשטיין, מפנה הבוקר (רביעי) טענות קשות וחמורות כלפי חוקרי המשטרה ובהן טוענת כי השוטרים חקרו אותה במשך שלוש שעות תוך כינוי ארוסה ז"ל "ערס, רע לב וחוצפן".

בהודעה שהועברה מטעם ארגון "חוננו", המייצג את הארוסה, נכתב: "ארוסתו של אהוביה סנדק ז"ל הגיעה למשטרה בסיום השבעה לקחת את התפילין של אהוביה ומצאה עצמה במשך שלוש שעות בחקירה במהלך החקירה כינו אותה 'שקרנית, פושעת וחוצפנית', קיללו את אהוביה ז"ל ושאלו אותה שאלות רגישות על הקשר עם אהוביה". עוד נטען כי גולדשטין נלקחה לחקירה שלא תוכננה מראש וארכה כשלוש שעות, במהלכה חייבו אותה לכבות את מכשיר הנייד שברשותה והטיחו בה מילים קשות.

"כשהגעתי לתחנה, פתאום אמרו לי אנחנו צריכים ממך עדות קטנה ואחרי זה ניתן לך את התפילין. לא הבנתי מה קורה. במהלך כל החקירה צעקו עליי, ושאלו שאלות אישיות - ממתי אתם מכירים? כמה הייתם נפגשים? מה הייתה מהות הקשר ועוד. אמרתי להם, סליחה מה זה קשור, מה זה עניינכם", אמרה ארוסתו של אהוביה ז"ל.

מחאת פעילי ימין בעקבות מותו של אהוביה // צילום: אורן בן חקון
מחאת פעילי ימין בעקבות מותו של אהוביה // צילום: אורן בן חקון

עוד הוסיפה: "הם התחילו לתקוף אותי ולומר 'את מתנהגת כמו פושעת, חוצפנית'. אחד החוקרים אמר לי את שקרנית והיו עוד הרבה אמירות קשות, ואז גם אמרו לי על אהוביה דברים שהוא רע לב, קמצן, ערס ועוד דברים, ממש זילזלו בי ובו. בסוף הוציאו אותי החוצה ולא הסכימו לתת התפילין, רק לאחר זמן, הסכימו לתת לי. חוויה ממש קשה ולא נעימה."

עו"ד עדי קידר מארגון "חוננו" מוסיף: "בימים האחרונים ישנה עליית מדרגה מציקה מאוד בחקירת המשטרה. אם עד כה המשטרה עסקה בטיוח ובאהדה ברורה לטובת השוטרים הפוגעים, כעת המשטרה מתחילה להכפיש את אהוביה ז"ל, ואת כל הסובבים אותו לרבות ארוסתו, משפחתו וחבריו. בדרך הזו מנסים השוטרים והחוקרים להתעלל ולהתעמר, מדובר בתופעה מסוכנת שמלמדת עוד על עוד נדבך בחקירה הלא אובייקטיבית הזאת שצריכה להיפסק."

פרשת מותו של אהוביה סנדק אירעה לפני כשבוע, כאשר במהלך מרדף משטרתי בצומת מכמש התהפך הרכב בו היה הנער בן ה-16.5 וכתוצאה מכך הוא נהרג. המקרה עורר סערה ציבורית וביקורת נגד המשטרה, כאשר אחת הטענות שהועלו היא שהניידת ניגחה את הרכב. במסגרת המחאה,הועלתה דרישה להקמת ועדת חקירה, במקביללחקירת מח"ש שנפתחהבמסגרת הפרשה.

המשטרה מצדה טענה בהמשך שנהג הרכב שבו היהאהוביה סנדק ז"לבעת המרדף נהג ללא רישיון. "במהלך הזגזוג והמהירות המופרזת וההתפרעות הפושעת, רכבם התהפך וכתוצאה מכך אחד מהקטינים עף מהחלון ומצא את מותו. לאחר שהרכב נעמד במקום, שני החשודים הנ"ל ניסו לברוח ממקום האירוע ובמרדף קצר נעצרו. תושאלו בשטח אם יש חשודים נוספים חוץ מהקטינים שישבו באותה עת מאחורה, מילאו פיהם מים ולא סיפרו על המנוח. במהלך כל ימות החקירה החשודים מילאו פיהם מים ולא הוציאו הגה", כך נטען מצד נציג המשטרה בדיון.

מהמשטרה נמסר: "משטרת ישראל מנהלת חקירותיה במקצועיות וברגישות המתבקשת במטרה להגיע לחקר האמת וכך עשתה גם במקרה האמור עת זימנה את נשוא פנייתך וזו התיצבה כנדרש".

השתתף בהכנת הידיעה: אבי כהן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר