"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"חיסונים עודפים לקורונה? פייק"

מידע על "מנות שייזרקו" גרם לרבים להגיע למרכזי החיסון ללא תור • "זאת שמועה חסרת בסיס", הבהירו במאוחדת • משרד הבריאות: "אין שינוי בתעדוף"

,עודכן
התור בארנה בי-ם בעקבות הודעות השווא // צילום: חיים טויטו // התור בארנה בי-ם בעקבות הודעות השווא

בימים האחרונים מופצות הודעות כוזבות על מלאי עודף שלחיסוניםבנקודות שונות בארץ. הודעת וואטסאפ שנשלחה היום (שלישי), שבה נכתב כי "בני 55 ומעלה מאזור ירושלים יכולים להתחסן הערב בארנה עד שעה 22:00" יצרה תורים ארוכים, והמגיעים ללא תור התבקשו לחזור לבתיהם.

"כ-2,000 מנות חיסון נמצאות בסניף קופת מאוחדת גילה ירושלים", נכתב בהודעה שקרית אחרת. "מי שמעונייןלהתחסןמהקופה מוזמן. המנות ייזרקו היום. להעביר למי שרלוונטי".

תורים מחוץ לארנה בירושלים בעקבות שמועות השווא על החיסונים // צילום: חיים טויטו

בקופת החולים מאוחדת ביקשו להזהיר מפני פייק ניוז:"הידיעות כאילו במוקדי חיסון של הקופה נותרו אלפי חיסונים הן שמועה חסרת בסיס, שמפיצים גורמים לא אחראיים. זה לא נכון וחבל על זמנם של מי שיטרחו להגיע למוקדי החיסון. אם אכן נשארת יתרת חיסונים לנוכח אי הגעה של מוזמנים מקרב אוכלוסיית היעד, לא מדובר אלא בכמות מזערית", הבהירו.נציג הקופה שעמד בכניסה לסניף ציין בפני העומדים בתור שתוגש תלונה במשטרה נגד מפיצי השמועה.

גם משרד הבריאות התייחס לתופעה: "בדיון דחוף על עודפי חיסונים בתחנות האחודות של קופות החולים בצפון ובדרום הוחלט כי במידה שיש עודף חיסונים בתחנות אלו, שעלולים להיות לא ממוצים, יש לתת עדיפות לחיסון אוכלוסיות של חולים כרוניים וקבוצות תעדוף שיגיעו לאותם אתרים, וככל שאפשר להביא קבוצות תעדוף כגון גורמי רפואה שטרם חוסנו, ובהמשך לפי סדר גיל יורד. החלטה זו נועדה לאפשר מתן חיסון מהר ככל הניתן לכל מי שבקבוצות סיכון, שכן זו הדרך לנצח את הקורונה ולחזור לשגרה".

השבוע השני של מבצע החיסונים // צילום: משה בן שמחון

עוד נכתב בהודעת המשרד: "נציין כי הובא לידיעתנו, שישנם אתרי חיסון וקופות שקוראים באופן יזום לקבוצות אוכלוסייה שאינן מתועדפות לבוא להתחסן, תוך תכנון תורים עבור קבוצות אלו. משרד הבריאות מבקש להבהיר: נכון לשלב זה אין שינוי בתעדוף, ולכן יש להקפיד על ההנחיות שנקבעו".

יצוין כי במקרים חריגים אכן נוצר עודף בחיסונים והציבור הרחב נקרא להתחסן ללא התחשבות בתיעדוף, אך מדובר במנות חיסון בודדות ולא מעבר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר