התוכנית שתחזיר את ספורט הנשים לאחור

במסמך שהגיע לידי "ישראל היום" נראה הפיחות במעמדן של נשים בספורט הישראלי לקראת השינוי שתוביל המועצה הלאומית לספורט בראשות אריק פינטו • המועצה הלאומית לספורט מציגה: כפל תפקידים

צילום: גדעון מרקוביץ' // אריק פינטו. המוציא לפועל של התוכניות שהוכנו לו מראש

לאחר שנים שב"אתנה" נלחמו שנים שנשים לא ישמשו בכפל תפקידים באיגודים, הגיעו חילי טרופר ומשרד הספורט ויחזירו מחר, בישיבה הראשונה של המועצה הלאומית לספורט, את הספורט הנשי אחורה.

במסמך שהגיע לידי "ישראל היום" נראה הפיחות במעמדן של נשים בספורט הישראלי לקראת השינוי שתוביל המועצה הלאומית לספורט בראשות אריק פינטו, שחוגג היום יום הולדת 59 בתפקיד חדש. כמו שזה נראה כרגע, הוא מתחיל להבין שההרפתקה החדשה שלקח על עצמו תפגע בעיקר בו, כמוציא לפועל של התוכנית שהכינו לו מראש.

אז מה יש לנו ואיפה עומד השינוי. השינוי החדש מדבר על רצועה חדשה, "מקצועות נשים": ניהול ומעטפת מקצועית. בסעיף זה נכתב ש"איגוד המעסיק מנהלת כללית יקבל 10 נקודות. מעטפת מקצועית על הניקוד הניתן: בעבור כל מנהלת מקצועית או רכזת או מנהלת הדרכה בשכר 2 נקודות, בעבור כל מאמנת לאומית נקודה אחת, כאשר בסך הכל ענף ספורט לא יצבור יותר מ־14 נקודות. אישה שמשמשת ביותר מתפקיד אחד, הניקוד לא יעלה על יותר מ־12 נקודות".

רק לשם השוואה, ב"אתנה" נלחם הצוות על כך שכל אישה העוסקת בספורט, למשל רכזת, תתעסק רק בכך ולא בשום תחום אחר, כגון מזכירה אשר מכינה קפה למנכ"ל שלה או גזברית שמתעסקת בנושאים כספיים, נוסף על תפקידה כרכזת מקצועית. עתה, למעשה, אנו חוזרים למצב שיהיה אפשר להעסיק אישה בכפל תפקידים, ולא רק בתפקידה המקצועי.

נוסף על כך, בניגוד למה שהוחלט ב"אתנה", אין שום חובה להעביר כסף לענפים בכל הקשור לקידום נשים, אלא למעשה מדובר בכסף שיועבר רק אם יחליטו באיגודים השונים לשים נשים בתפקידי מפתח. האם, בעקבות השינוי, איגוד עשיר כמו ההתאחדות לכדורגל יחליף למנכ"לית רק כדי לקבל סכום קטן ממשרד הספורט? האם באיגוד הג'ודו המצליח ימנו אישה לתפקיד מפתח רק כי הובטחו להם כמה גרושים? אשרי התמים שמאמין בכך.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר