בעקבות החלטת הקבינט, לפיה החוזרים מבריטניה, דנמרק ודרום אפריקה יחויבו בבידוד, עשרות נוסעים שנחתו בצהריים בנתב"ג גילו עוד כשהיו באוויר שהם יילקחו לבידוד כפוי במלוניות קורונה מחשש מהמוטציה החדשה והמידבקת.
צילום: שמעון יעיש
אמיר, נהג האוטובוס שמסיע את הנוסעים מלונדון למלונית בירושלים, לא הביע חשש: "אני ממוגן טוב, הנוסעים יושבים רחוק ויש מחיצה ששומרת עלי. אין לי מגע עם הנוסעים, הם גם לוקחים את המזוודות שלהם לבד. אני בטוח שהכול יהיה בסדר".
ל"ישראל היום" נודע כי נהגי האוטובוסים לא יודעים לאן הם נוסעים ועוקבים אחרי הוראות המשטרה. כמן כן, ילדים שהיו על המטוס קיבלו אישור להעביר את הבידוד בבית הוריהם. בנוסף, כ-20 נוסעים בחרו שלא לעלות על האוטובוסים למלוניות ויחזרו ללונדון.

משפחות הנוסעים זעמו על ההחלטה: "לא אמרו להם איזו מלונית, לא כלום. יש תחושה כאילו שחוטפים אותם, הבת שלי התקשרה בוכה, היא עלתה למטוס כשהיא יודעת שהיא מגיעה לבידוד בבית ועכשיו מכריחים אותם לנסוע למלונית. החלטה קשה מאוד ולא הגיונית".
אתמול כינס ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון מסיבת עיתונאים בהולה, במהלכה הכריז על הגבלות על דרום-מזרח אנגליה, כולל לונדון, לאור גילוי הזן החדש של נגיף הקורונה שככל הנראה בעל יכולת הדבקה גדולה משמעותית מזנים קודמים. ההחלטה התקבלה זמן קצר לאחר כינוס חירום של השרים הבכירים והיועצים הרפואיים של הממשלה.
צילום: רויטרס
"כשהווירוס משנה את יכולת התקיפה שלו, אנחנו חייבים לשנות את מתודת ההגנה. בלי לנקוט צעדים – מספר מקרי התחלואה היה גואה, ואלפים נוספים היו מתים", אמר ג'ונסון.
לדבריו, "ההפצה של הנגיף מובלת עכשיו על ידי סוג חדש שלו, ואף שאין אינדיקציה שהוא גורם לתמותה גדולה יותר, המידע הראשוני מלמד שיכולת ההדבקה שלו עשויה להיות גבוהה ב-70 אחוזים מזו שנרשמה בסוג הישן. הוא מתפשט מהר מאוד". לפי המומחים, הוא אחראי לכ-60 אחוזים מהמקרים כרגע בדרום מזרח אנגליה וליותר מ-50 אחוזים בבירה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו