גנץ על נתניהו: "הוא מכיר את מספר הטלפון שלי"
על רקע המשבר בין כחול לבן לליכוד, אמר שר הביטחון כי ראש הממשלה יודע איך לפנות אליו • "אם נתניהו ירצה, הוא ישנה את התנהלותו – ויבוא"
שר הביטחון בני גנץ קרא היום (שני) לראש הממשלה בנימין נתניהו לשוחח עמו בניסיון למנוע את פיזור הכנסת הנוכחית.
"נתניהומכיר את מספר הטלפון שלי, והוא יודע איך לפנות אליי", אמר גנץ בישיבת הסיעה של כחול לבן. "כרגע הוא עושה את החישובים שלו – אם הוא ירצה, הוא ישנה את ההתנהלות שלו ויבוא. אם הוא לא ירצה – אנחנו נחזור לציבור".
עוד אמר יו"רכחול לבןש"לא צריך לפרש את הנכונות שלי למנוע ממדינת ישראל בחירות, לשים את הממשלה על הנתיב ולקיים ממשלת אחדות כנכונות לפשרה – לא בנושאהעברת תקציב, לא בנושא הרוטציה במועדה ולא בנושא קיומה של ממשלה מתפקדת". הוא ביקש מכל מי מהנוכחים בישיבה "שמקיים שיחות עם גורמים פוליטיים, לשים לב שלא יתפרש שנשלחתם על ידי או שאתם מדברים בשמי".

שני הצדדים נמצאים בעימות מזה כמה שבועות בנוגע להעברת התקציב לשנים 2021-2020. נכון להיום, נותרו תשעה ימים עד ל-23 בדצמבר, התאריך שבו תפוזר הכנסת וישראל תצא לבחירות נוספות אם תקציב המדינה לא יעבור. מתוך אותם תשעה ימים, רק שבעה מתוכם יהיו ימי עבודת כנסת שבהם ניתן להעביר את התקציב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו