"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בחסידות בוחנים: בית חב"ד ייפתח באיי סיישל?
מרכז השלוחים העולמי של חב"ד הודיע כי הם פועלים לפתיחת מתחם של החסידות ביעד התיירותי • בעתיד הקרוב יחלו השליחים בחיפוש מבנה מתאים
מלון באיי סיישל // צילום: עמי שומן // מלון באיי סיישל

בחסידות בוחנים: בית חב"ד ייפתח באיי סיישל?

מרכז השלוחים העולמי של חב"ד הודיע כי הם פועלים לפתיחת מתחם של החסידות ביעד התיירותי • בעתיד הקרוב יחלו השליחים בחיפוש מבנה מתאים

מערכת היום
, עודכן

נבדקת אפשרות לפתיחת בית חב"ד באיי סיישל. כך הודיע אמש מנהל מרכז השלוחים העולמי של חב"ד בניו יורק, הרב מנדי קוטלרסקי, בעקבות פנייה שהוגשה לאחרונה. בימים הקרובים יטוס לסיישל שליח חבד בקונגו כדי לבדוק ולהכין את השטח, ולחפש מקום מתאים בעיר הבירה ויקטוריה.

ישראלים רבים מציפים לאחרונה את איי סיישל, שנהיו היעד התיירותי הכמעט יחיד שאינו מחייב בידוד בכניסה אליו ולאחר החזרה ארצה. אבל שומרי כשרות נתקלים בסיישל בבעיות, כי בסיישל אין יהודים, רב או בית כנסת. בנוסף, אין במקום מסעדה כשרה או אוכל כשר במלונות ובשווקים, זולת פירות טרופים.

מנהלת השיווק של מועצת התיירות של סיישל STB, כריסטינה ססיל, סיפרה במסגרת ביקור של משלחת בלוגרים מישראל על השתדלות למען התיירים הישראלים. בימים אלה היא ואנשיה חוקרים ובודקים גם היבטים של כשרות ושמירת שבת והצורך בתפילות במנין, בכוונה לפתור בעיות. "כך אנו עושים לגבי כל גל תיירות חדש שמגיע אלינו".

יעקב מאור לומד דף יומי בסיישל // צילום: באדיבות מאור
יעקב מאור לומד דף יומי בסיישל // צילום: באדיבות מאור

מאור אמר לה שבית חב"ד יכול לעשות עבורם את המשימה, עם שירותי קייטרינג כשר שיישלחו למלונות לפי הזמנה. התברר שבסיישל לא שמעו על בתי חב"ד. "סיפרתי לה על הפעילות של בתי חב"ד בנפאל ובהודו ובמקומות אחרים, ועל השפעתם על התיירות היהודית", אומר מאור. "היא גילתה ענין רב. לפיכך הצעתי לה לתווך בינה לבין אנשי חב"ד".

עם שובה של המשלחת ארצה התקשר מאור למרכז השלוחים העולמי של חב"ד ודיווח על הצורך בבית חב"ד בסיישל, ועל נכונות רשויות התיירות לסייע לפתיחתו. הרב מנדי קוטלרסקי הבטיח לבדוק. לפני מספר ימים, הרב קוטלרסקי סיפר שנערך דיון בהנהלת מרכז השלוחים, והוחלט להתקדם לקראת פתיחת בית חב"ד. אנשי החסידות עומדים להיפגש בקרוב עם מנהלת STB ומשרד התיירות של סיישל. בית חב"ד הקרוב ביותר לסיישל נמצא בקונגו, והשליח המקומי התבקש לצאת לסיישל לצורך תחקיר היתכנות לפתיחת בית חב"ד, וחיפוש מבנה מתאים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...