- תדירות השימוש
ישנו הבדל משמעותי בין מכונת קפה שנרכשת רק לטובת אורחים או לקוחות שמגיעים לפגישה וכד’, לבין מכונת קפה מקצועית שצריכה לשמש את כל עובדי המשרד באופן יומיומי. מטבע הדברים, מכונה שתשמש את עובדי המשרד ביומיום תצטרך להיות איכותית, אולי מאסיבית יותר ובעיקר מהירה.
בהקשר זה, קיים עניין הפרקטיות של השימוש. במידה ומדובר על מכונה שנרכשת לטובת אורחים, אולי כדאי לחשוב על מכונה שיש לה אופציות רבות של קפה, לעומת מכונה שצריכה לשמש עובדים רבים שבמקרה זה, אולי כדאי להתפשר על כמות האופציות אך לשים דגש על מהירות ההכנה כאמור, והאיכות.
- עזרים ותחזוקה
קיימות מכונות שמצריכות שימוש בעזרים שונים הקיימים במכונהלצדה, לעומת מכונות פשוטות יותר שלא כוללות מרכיבים כאלה. השימוש בעזרים או החלקים השונים יכול להיות קל ופשוט, אך קחו בחשבון גם את עניין הניקיון – מי מנקה ובאיזו תדירות? האם מדובר במכונה שמצריכה תחזוקה רבה יחסית? וכד’.
- מראה המכונה
בואו נודה על האמת – מכונת קפה מקצועית היא אביזר דקורטיבי לכל דבר ועניין במשרד, בייחוד אם הוא נמצא במשרד המנהלים או בחדר הישיבות. במידה ורכישת מכונת הקפה, לצד הכנת הקפה המצוין כמובן, היא בין היתר כדי להרשים את האורחים, רצוי לבחור במכונה אסתטית וחדישה שתעשה את העבודה נאמנה, אולם בלי להתפשר על האיכות כאמור, שלא ייצא שכרכם בהפסדכם.
- בדקו היטב את המאפיינים הטכניים של המכונה
הפרמטר הזה הוא מעין סיכום של שאר הדברים שהזכרנו, משום שהכל מסתכם בסופו של דבר במאפיינים טכניים שונים שיתאימולא יתאימו לצרכיכם. בחנו למשל:
נפח מיכל החלב או מיכל המים – נפח המיכל ישפיע על כמות כוסות הקפה שניתן להכין בזמן נתון, אך גם זה תלוי באפשרויות המכונה.
האם למכונה יש לוח בקרה נוח – מכירים את הרגע הזה שבו אתם עומדים מול מיקרוגל ולא מצליחים להבין כיצד להפעיל אותו ל-2 דקות מרוב כל הכפתורים? דבר כזה יכול לקרות גם עם מכונת קפה.
ומה עם הסנן? – קיימות מכונות עם סנן קבוע, לעומת מכונות עם סנן מתכלה. בכל מקרה, סנן הוא חלק מאוד חשוב במכונת הקפה, לא רק לשם מניעת טעמי לוואי, אלא גם לשם מניעת תקלות. בדקו היטב איזה סנן יש למכונה והאם ריאלי מבחינתכם במשרד, לקנות או להחליף אותו בתדירות הנדרשת.