"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המומחים חלוקים על נחיצות הסגר הלילי: "מתאים יותר לאירופה"
בכירים בארגונים רפואיים תקפו את ההצעה שנדונה על ידי הממשלה להחיל סגר מהשעה עשר בערב ועד חמש בבוקר בימי חול • יו"ר ארגון רופאי המדינה ד"ר זאב פלדמן: "איזו סיבה יש להטיל עוצר לילי על מצפה רמון עם שני חולי קורונה פעילים, או על הוד השרון עם 16 מאומתים?"
אכיפת סגר קורונה בירושלים // צילום: אורן בן חקון // אכיפת סגר קורונה בירושלים // צילום: אורן בן חקון

המומחים חלוקים על נחיצות הסגר הלילי: "מתאים יותר לאירופה"

בכירים בארגונים רפואיים תקפו את ההצעה שנדונה על ידי הממשלה להחיל סגר מהשעה עשר בערב ועד חמש בבוקר בימי חול • יו"ר ארגון רופאי המדינה ד"ר זאב פלדמן: "איזו סיבה יש להטיל עוצר לילי על מצפה רמון עם שני חולי קורונה פעילים, או על הוד השרון עם 16 מאומתים?"

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

הממשלה צפויה לדון היום (חמישי) בהטלת עוצר לילי ברחבי הארץ מהשעה עשר בערב עד חמש בבוקר בימי חול, הצעה שזכתה לביקורת ציבורית גדולה. כעת גם מומחים שונים לבריאות הציבור תוקפים את ההצעה וטוענים כי היא בעלת תועלת מוגבלת, אם בכלל.

פרופ' רן ניר פז, מומחה למחלות זיהומיות מהדסה עין כרם טען: "סגר לילי בפני עצמו לא משרת את בלימת המגיפה. ניתן לראות זאת באירופה ששם היה ניסיון בלא מעט מדינות לישם סגר כזה. לכן, טרם החלטה על סגרים יש לקבוע מה היא המטרה. במידה והמדינה מחליטה שהיכולת שלה לשלוט על התכנסויות באמצעים הנוכחיים אינה נושאת פרי, ומכיוון וחתונות ומסיבות קורות בערב, ולכן זו הסיבה לביצוע סגר לילי, אז אולי יש בזה הגיון".

"עדיין, כבר ראינו בעבר שמהלכים כאלו גרמו להסתת התזמון של אירועים מסוג זה לשעות אחרות. עדיף להתמקד באכיפה יעילה של ההנחיות על ידי המדינה. זה תמיד האופציה העדיפה. סגר הוא תמיד פתרון של אין ברירה", אמר ד"ר פז.

ד"ר ענת אנגל, מנהלת המרכז הרפואי וולפסון, אמרה: "כשבוחנים את המדיניות של סגר לילי בעולם, מטרתו העיקרית היא הקטנת ההתקהלויות, שם אנו רואים מקרים רבים של הדבקה. כאן בארץ, אנחנו מדברים בעיקר על חתונות או אירועים המוניים כגון מסיבות, ולכן צריך לקחת בחשבון שגם אם יחליטו על סגר לילי החל מהשעה עשר בלילה, זה לא אומר שלא יתקיימו חתונות בשעה שמונה בערב.

"בדיוק בגלל זה מקיימים הגורמים המקצועיים את הדיון בנושא. סגר לילי מתאים אם מסתכלים למשל על אירופה, שם מנסים למנוע את ההתקהלויות במקומות הבילוי, המסעדות והברים. כאן אצלנו המקומות האלו טרם נפתחו, ולכן ההערכה היא שההשפעה של סגר לילי פה בישראל, לא תהיה גדולה. בכל מקרה, גם אם יוחלט על סגר לילי, רצוי שהוא יהיה דיפרנציאלי באזורים עם רמת תחלואה גבוהה, ומגמה של עליה ברמת התחלואה, ולא באופן גורף", טוענת ד"ר אנגל.

ד"ר זאב פלדמן // צילום: יהושע יוסף
ד"ר זאב פלדמן // צילום: יהושע יוסף

ד"ר זאב פלדמן יו"ר ארגון רופאי המדינה, מ"מ יו"ר ההסתדרות הרפואית ומנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים בשיבא, נוקט בגישה ביקורתית הרבה יותר כלפי האפשרות של עוצר לילי: "איזו סיבה יש להטיל עוצר לילי על מצפה רמון עם שני חולי קורונה פעילים, על עתלית עם חמישה, או על הוד השרון עם 16 מאומתים בלבד?".

"די לאינטרסים ולהתנהלות הסקטוריאלית. חייבים לנקוט בכל האמצעים בישובים אדומים, ולשחרר את ״החיים״ בישובים ירוקים. שמחה ותקווה חשובות מאד, אבל החיסון עדיין לא כאן. הווירוס כן. מסכה, ריחוק, מניעת התקהלויות, והיגיינה - הם הכלים שיש לנו להילחם בו. שמרו על עצמכם ועל כולנו", סיכם ד"ר פלדמן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...