"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נתניהו לא מתכוון להתפשר על התקציב: קמפיין הבחירות לשנת 2021 יצא לדרך

ההבנה שלא תהיה רוטציה תדלקה את הפלג המיליטנטי במפלגת גנץ • אם לא יתגמש בנושא התקציב נלך לבחירות • רה"מ מעדיף את פיזור הכנסת במרץ אבל יתפשר על דצמבר • פרשנות

,עודכן
בנימין נתניהו ובני גנץ בישיבת ממשלה // צילום ארכיון: מארק ישראל סלם //

"אני יודע שכבר אין סיכוי שאקבל את הרוטציה", אמר בני גנץ לחברי סיעתו בשבוע שעבר, ולמעשה הכריז באופן כמעט רשמי על פתיחתמערכת הבחירות בישראל 2021. אמירתו שימשה דלק לפלג המיליטנטי בסיעת כחול לבן, זה ששולל כל הידברות עם נתניהו על דחייה נוספת של התקציב, ושמנהל את המערכה כבר תקופה ממושכת מעל ראשו של גנץ.

אם הדבר היה תלוי רק ביו"ר המפלגה, כנראה בעוד חודש היינו זוכים לראות את מופע ההתפתלויות והתירוצים להכשרת ההתקפלות של גנץ בפני נתניהו. אבל כבר לא בטוח שהדבר תלוי רק בו. הכוחות הלוחמניים במפלגתו עשויים להתגלות כחזקים ממנו.

דבר אחד ברור: נתניהו לא יתפשר על תקציב 2020. תקציב כזה יאפשר לו נקודת יציאה נוחה לבחירות במארס 2021 - המועד האחרון להעברת התקציב הבא. הוא מעדיף את פיזור הכנסת במארס, אבל מוכן להתפשר על דצמבר הקרוב. על הרוטציה לא יוותר, כלומר על אי־כיבודה. נכון שמדובר בהפרת ההסכם שעליו חתם, אבל מבחינתו מי שהפר את ההסכם עשרות פעמים לפניו הם חברי כחול לבן.

הקרב, אם כן, עובר לצד של כחול לבן. אם נתניהו לא מתכוון להיכנע, עוברת ההכרעה לפתחו של גנץ. או להתקפל, אבל להישאר שר הביטחון וראש ממשלה חליפי עוד כמה חודשים. גנץ היה מתמנה בזמן הזה ל"סמרטוט" של המדינה, אבל מי יודע אם מזלו הטוב לא ישחק לו גם הפעם והיה הופך, בניגוד לכל תרחיש סביר, לראש הממשלה וצוחק אחרון על כולם; או לא לוותר, להוביל לבחירות, לגרום לקריסת מפלגתו וכנראה לפרישתו הסופית מהמערכת הפוליטית.

מזלו הטוב ישחק לו גם הפעם? בני גנץ // צילום: אורן בן חקון
מזלו הטוב ישחק לו גם הפעם? בני גנץ // צילום: אורן בן חקון

אבל, כאמור, לא בטוח שהדבר כבר בידיו. כשבחר את אנשיו לרשימת כחול לבן היה ירוק ולא מנוסה. לא חשב על הצרות שיגרמו לו בהמשך. כך גם כשחילק את התיקים בממשלה. במקום למנות את חילי טרופר לשר המשפטים, אדם נעים ונוח הליכות, שלא היה מנצל את משרתו להתנגח בנתניהו ובחברי הליכוד מהבוקר עד הלילה, הוא מינה את אבי ניסנקורן, שהוא בדיוק ההפך. לא איש פשרה אלא איש מדון. לא איש מקצוע אלא פוליטיקאי, שלא החמיץ הזדמנות לתקוע אצבע בעינו של נתניהו מהרגע שבו נכנס ללשכתו.

נתניהו כבר בתוך הקמפיין

ראש הממשלה רואה את מה שקורה בארה"ב ואת הרוח הגבית שקיבלו מתנגדיו אחרי ההפסד של טראמפ, אבל גם לומד מהר ומפנים את המצב הפוליטי עוד לפני כולם. הבשורה על החיסון הגיעה מאוחר מדי לטראמפ אבל בדיוק בזמן עבור נתניהו, ואין מישהו עם כישורים דיפלומטיים טובים יותר משלו כדי להביא את החיסון ארצה. בניגוד לטראמפ שזלזל בקורונה, נתניהו הפשיל שרוולים מולה מהרגע הראשון. הוא אמנם חוטף ביקורת קטלנית על המחיר הבריאותי והכלכלי, אבל גם מצטייר בו בזמן כאחד שלא נח לרגע. ציור שילך וייעשה חד יותר ככל שיתקרב מועד פתיחת הקלפיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר