"אסור להגיב בסלחנות"

בשדרות התעוררו אתמול לבוקר מתוח • שתי רקטות נחתו סמוך לעיר • התושבים זועמים: "להכות בהם בלי רחמנות" • הרמטכ"ל: "לא נאפשר חזרה למציאות שקדמה למבצע עמוד ענן" • סוללת כיפת ברזל הוצבה סמוך לאילת

מקום נפילת אחת הרקטות סמוך לשדרות, אתמול ,
מקום נפילת אחת הרקטות סמוך לשדרות, אתמול

 

לאחר הפוגה של כמה חודשים שוב התעוררו אתמול בשדרות וביישובי עוטף עזה לבוקר מתוח. טפטוף רקטות הקסאם חזר לאזור ובשעה 07:30 לערך, השעה שבה יצאו הילדים לבתי הספר לאחר חופשת הפסח, נורו מצפון רצועת עזה שלוש רקטות קסאם והופעלה מערכת "צבע אדום".

Israeli Media

הרקטות נפלו בשטחים פתוחים, בסמוך לשדרות. לא דווח על נפגעים או על נזק. רקטה נוספת נפלה והתפוצצה בשטחי רצועת עזה. אף שהיה נראה שאנחנו לקראת סבב אלימות נוסף, חמאס הבהיר אתמול כי הפסקת האש תימשך. ארגון סלפי קיצוני נשא באחריות לירי בתגובה על מות האסיר הביטחוני מיסרה אבו חמדייה בבית חולים בישראל. על פי דיווחים בתקשורת הפלשתינית, מנגנון ביטחון הפנים של חמאס עצר פעילים של הארגון ברצועה, ובהם פעיל בכיר.

בפגישתו עם שר החוץ הנורבגי התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לאירועים בדרום ואמר: "אם השקט יופר, נגיב בעוצמה. ביטחון אזרחי ישראל נמצא בראש מעייניי ונדע להגן על ביטחון אזרחינו". גם שר הביטחון משה (בוגי) יעלון אמר: "צה"ל תקף בעזה מאחר שאנו רואים בחמאס אחראי. לא נאפשר בשום אופן שיגרה של טפטופי ירי לעבר אזרחינו וכוחותינו".

בדובר צה"ל הדגישו כי "צה"ל לא יסבול כל ניסיון פגיעה באזרחי מדינת ישראל ובחיילי צה"ל", והרמטכ"ל רא"ל בני גנץ אמר כי "אין בכוונת צה"ל לאפשר חזרה למציאות אשר קדמה למבצע עמוד ענן". בצה"ל הדגישו כי הם רואים בחומרה את ניסיונות הירי לעבר ישראל וכי הם רואים את חמאס כאחראי לכך. ישראל העבירה אתמול מסרים חריפים לחמאס דרך המצרים והעריכו כי גם החמאס אינו מעוניין כעת בהסלמה.

"היינו בסרט הזה"

צה"ל הציב אתמול באילת סוללת כיפת ברזל. מדובר בסוללה החמישית, המתקדמת ביותר שנמצאת כעת בידי מערך ההגנה האווירית של חיל האוויר. מדובר בסוללה שפעלה במהלך מבצע עמוד ענן של צה"ל ברצועת עזה והצליחה ליירט רקטות ששוגרו לגוש דן. מאז המבצע עברה הסוללה החמישית בדיקות והוכרזה ככשירה מבצעית.

"כבר היינו בסרט הזה במשך כמה שנים. ארגוני הטרור יורים חופשי חופשי, והמנהיגים שלנו עושים את חשבונות הכדאיות שלהם אם להגיב בחומרה או להבליג. לרוב הם הבליגו. אהוד ברק כשר ביטחון היה טוב בזה, ואנחנו מקווים שבוגי יעלון יכה בהם שוק על ירך, בלי רחמנות. די לסלחנות, די לוויתורים ודי לשפיכת הדם שלנו ברחובות הערים. כמו שנאמר, הבא להורגך השכם להורגו", כך אמר אתמול שמעון טויטו, תושב שדרות.

קשה להגיד שהתושבים הופתעו אתמול. אף שהרקטות נורו בשעות הבוקר המוקדמות, שעה שהילדים היו בדרכם לבתי הספר, בקרב רבים מהתושבים היתה תחושה שמשהו עומד לקרות.

"נבחרה ממשלה חדשה והיינו בתחושה שתם עידן הירי של קסאמים, בייחוד לאור העובדה שבחודשים האחרונים היה באמת שקט באזור", אמרה אדווה לוי, תושבת העיר, "כמה שזה עצוב לומר, אבל בכל פעם אנחנו באזור מתבדים מחדש. הם ממשיכים לירות עלינו, כוח ההרתעה של צה"ל נשחק, הפוליטיקאים שלנו ממשיכים בהצהרות הלוחמניות שלהם, ועולם כמנהגו נוהג. אפילו בעולם לא מתייחסים לירי הזה. אני רוצה לראות את ברק אובאמה אומר משהו בעניין; לא לומר, לעשות. כנ"ל מזכ"ל האו"ם, וכל המנהיגים יפי הנפש באירופה. העולם הפך צבוע ואינטרסנטי, שאנחנו לא צריכים לעשות חשבון לאף אחד, ויפה שעה אחת קודם".

ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, אמר בתגובה לירי: "התעוררנו לשיגרת החירום המוכרת לנו ב־12 השנים האחרונות. שוב רקטות מתפוצצות בשעה שבה ילדים יוצאים למוסדות החינוך. מחובתה של הממשלה החדשה, כמו כל הממשלות שלפניה, להגן על שלום תושבי קו העימות ולחזק אותם בכל תחומי החיים הייחודיים לאזור עוטף עזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר