"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היועמ"ש קבע: לא תיפתח חקירה פלילית נגד גילה גמליאל

מנדלבליט קיבל את המלצת פרקליטות המדינה שלא לבדוק את הטענה לפיה השרה להגנת הסביבה שיקרה בחקירה האפידמיולוגית שעברה לאחר שנדבקה בקורונה • "אין בסיס לטענה בדבר דיווח שאינו אמת" • היועמ"ש החליט גם לחלק קנסות באופן רטרואקטיבי לנבחרי ציבור שהפרו את ההנחיות

,עודכן
גילה גמליאל // צילום: אלכס קולומויסקי

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, החליט היום (שני) שלא לפתוח בחקירה פליליתנגד השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל,שהפרה לפני כשבועייםאת הגבלות סגר הקורונה.

כזכור, ב"הארץ" פורסם כי השרה,שנדבקה בקורונה, שהתה במהלך יום הכיפורים בבית כנסת בטבריה, הנמצאת במרחק של כ-150 ק"מ מביתה שבצפון תל אביב. לפי החשד,גמליאלנדבקה בנגיף במהלך שהותה במקום. עוד דווח כי בתחילת החקירה האפידמיולוגית שלה, השרה ניסתה לכאורה להטעות את אנשי משרד הבריאות ולהתחמק מהם – וזו הטענה אותה בדק מנדלבליט.

לפי הודעת היועמ"ש, יחידת הסייבר בפרקליטות המדינה ביצעה בדיקה לשרה, במסגרת התקבלו חומרים ממשרד הבריאות, לרבות מידע קונקרטי מהגורם הרפואי שביצע את החקירה האפידמיולוגית. "לאחר בחינת הדברים, המליצה פרקליטות המדינה, על דעת המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, שלמה (מומי) למברגר, כי אין מקום להמשך הבדיקה בעניין, משום שממצאי הבדיקה מלמדים כי אין בסיס לטענה בדבר דיווח שאינו אמת. לעמדה זו הצטרפו גם ראש אח"מ והמשנים ליועץ המשפטי לממשלה, רז נזרי עמית מררי", נמסר בהודעתו של מנדלבליט.

היועמ"ש קיבל את ההמלצה, וקבע כי "הממצאים שהוצגו בפניי מלמדים כי השרה שיתפה פעולה באופן מלא ומסרה עובדות אמת כהווייתן, ולפיכך, אין עילה להמשך בדיקה בנושא". עם זאת, הדגיש מנדלבליט, הוא העביר לטיפול המשטרה את הטענה לפיה גמליאל,שהתנצלה על מעשיה, הפרה את ההגבלות, במטרה לבדוק עם השרה את נסיבות העניין.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "משרד הבריאות מופקד על חקירות אפדימיולוגיות לכל חשד לנשאות נגיף הקורונה.

נהגנו בעניינה של השרה גמליאל כפי שחובתנו לנהוג לכלל הציבור וכך גם חובתנו להקפיד על חיסיון רפואי. אנחנו ננהג בהתאם להנחיות היועץ המשפטי לממשלה".

קנסות רטרואקטיביים לנבחרי ציבור

בתוך כך,כחלק מהחלטתו, הנחה היועמ"ש על מדיניות אכיפה חדשה ביחס להפרות שבוצעו על ידי נבחרי ציבור ונושאי משרה בכירים, לפיה "במקרים בהם קיימות ראיות לכאורה להפרה חמורה של ההגבלות על ידי נבחרי ציבור ונושאי משרות בכירים, תתקיים אכיפה אף בדיעבד. בהתאם למדיניות זו, שתחול ביחס למקרים שאירעו החל מהסגר שהוטל ביום 17.9.20, במקרים המתאימים יוטל קנס כקבוע בחוק ובתקנות, כאשר במידת הצורך תפנה משטרת ישראל למפר לכאורה לצורך בירור הנסיבות".

לדבריו, כדי להיאבק בהתפשטות נגיף הקורונה בישראל יש לשמור על הנחיות הממשלה – ולכן ישנה חשיבות עליונה לאמון הציבור שאלה "חלות באופן שוויוני על כלל האוכלוסייה". מנדלבליט הוסיף כי "מרכיב זה נפגע קשות מקום בו נבחרי ציבור ועובדי ציבור בכירים אינם מקפידים על קיום ההגבלות, והפרתן שולחת מסר שלילי לציבור הרחב בדבר האפשרות להימנע מקיומן, ולפיכךטומנת בחובה חומרה יתירה בכל הקשור למאמץ הלאומי להיאבק בהתפשטות הנגיף".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר