"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
פעוטה במצב אנוש לאחר שטבעה בגיגית ביישוב בנגב
בת שנה פונתה תוך כדי פעולות החייאה לאחר שטבעה בחצר ביתה ביישוב קצר א-סיר • המשטרה פתחה בחקירת האירוע • בשנת 2020 טבעו למוות תשעה ילדים
הכניסה לחדר המיון בביה"ח סורוקה // צילום ארכיון: דודו גרינשפן // הכניסה לחדר המיון בביה"ח סורוקה (ארכיון)

פעוטה במצב אנוש לאחר שטבעה בגיגית ביישוב בנגב

בת שנה פונתה תוך כדי פעולות החייאה לאחר שטבעה בחצר ביתה ביישוב קצר א-סיר • המשטרה פתחה בחקירת האירוע • בשנת 2020 טבעו למוות תשעה ילדים

,עודכן

פעוטה כבת שנה טבעה היום (שבת) בגיגית מים בביתה ביישוב קצר א-סיר שבפזורה הבדואית בנגב. היא הובהלה ברכב פרטי לתחנת מד"א בדימונה, ומשם פונתה לבית החולים סורוקה תוך כדי פעולות החייאה. המשטרה פתחה בחקירת האירוע.

לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, משנת 2015 טבעו למוות 113 ילדים, 11 מתוכם מהחברה הבדואית. מתוך כלל המקרים עשרה ילדים איבו את חייהם כשטבעו בגיגית או בדלי. עד כה, בשנת 2020 טבעו למוות תשעה ילדים.

אורלי סילבינגר, מנכ"לית הארגון: "בכל פעם מחדש אנחנו מזועזעים ממקרים של תינוקות ופעוטות הטובעים בגיגית או בדלי תמימים למראה. חשוב להבין כי ילדים יכולים לטבוע גם במים בעומק סנטימטרים בודדים. בשל מבנה גופם, הם נוטים ליפול למים כשהראש קדימה.

"ברגע שהמים מכסים את הפה והאף שלהם - הם כבר נמצאים במצב של טביעה. הם אינם יכולים לקום לבד או להתריע שהם בסכנה. בתוך שתי דקות חל איבוד הכרה וכעבור 4-6 דקות מתרחש נזק מוחי בלתי הפיך ואף מוות. במיוחד בימים אלו, בהם אנחנו נמצאים יותר בבית בשל הקורונה, אנחנו קוראים להורים, אל תגידו 'לי זה לא יקרה'. דלי מים וגיגית מרוקנים מיד בתום השימוש, ולא משאירים ילדים ללא השגחה בסביבת מים, אפילו לא לרגע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו