ת"א: מפגינה תקפה שוטר ונעצרה

הצעירה בשנות ה-20 לחייה התבקשה לעטות מסכה, סירבה והכתה שוטר בבעיטות ובאגרוף לפניו • מלבדה נעצרו עוד שני מפגינים וחולקו יותר ממאה דוחות

הפגנת הדגלים השחורים בתל אביב // צילום ארכיון: קוקו // הפגנת הדגלים השחורים בתל אביב

מפגינה בשנות ה-20 לחייה היכתה שוטר בתל אביב הלילה (שישי) לאחר שהתבקשה לעטות מסכה וסירבה. היא נעצרה ונלקחה לחקירה במשטרת המחוז.

לדברי המשטרה, הצעירה תקפה את השוטר בבעיטות ובאגרוף לפניו, היא סירבה להזדהות והתנגדה בכוח למעצרה. כאמור, אלפים התאספו ברחבי הארץ להפגין בקריאה לראש הממשלה להתפטר. עם זאת, גם האלימות כלפי מפגינים נמשכת ומפגין נפגע באורח קל לאחר שרוסס בגז פלפל. 

סך הכל, המשטרה עצרה במהלך הערב שלושה מפגינים עצורים בשל הפרת הסדר הציבורי, תקיפת שוטרים, הדחה להפרת החוק. כמו כן, נרשמו למעלה ממאה דו"חות בגין הפרת הנחיות הקורונה ובכלל זאת אי עטיית מסכות והמצאות במרחק העולה על קילומטר מבית המגורים.

לטענת המשטרה, "החליטו המפגינים להפר את החוק בבוטות ולקיים תהלוכות בלתי חוקיות על צירי תנועה מרכזיים במשך שעות, ללא כל תיאום מקדים עם המשטרה, כשהם דורסים ברגל גסה את הנחיות הקורונה ובכלל זה, צועדים קילומטרים רבים בצפיפות, חלקם ללא עטיית מסכות ותוך התעלמות מהוראות השוטרים".

בנוסף, משטרת ישראל הודיעה כי סיימה את היערכותה על מנת לאפשר למפגינים נגד ראש הממשלה לקיים את ההפגנות על פי הנחיות משרד הבריאות.

הנחיות הממשלה לקיום ההפגנות הן: המצאות במרחק של עד 1000 מטרים ממקום המגורים, עד 20 איש בכל קפסולה,  מרווח של לפחות 20 מטרים בין קפסולה אחת לאחרת, בתוך כל קפסולה, שמירת 2 מטרים בין אדם לרעהו. במהלך כל משך המחאה עטית מסכה המכסה את הפה והאף, מחאה סטטית במגבלות הנל הנה מותרת.  תהלוכה איננה מאושרת ואינה חוקית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר