"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"תחזירו את הבחורים לישיבות ותמנעו אסון"

"לא מבין למה הם שוחררו לבתים, זה יסכן את המבוגרים בהדבקה בנגיף", אמר מנהל אחת הישיבות • מ"מ המפכ"ל בקבינט: צפי לחיכוכים בשמחת תורה

,עודכן
המונים בהלויית האדמור מפיטסבורג // צילום: לירון מולדובן // המונים בהלויית האדמור מפיטסבורג

הפרת ההנחיות בציבור החרדי מדאיגה מאוד את מומחי הבריאות והמשטרה, אך השיא עלול להתרחש בשבת הקרובה בעקבות ההחלטה לשחרר את בחורי הישיבות, ולא להחזיר אותם לשמחת תורה.

צילום: Newsenders

ראשי ישיבות חרדיות מוכרות וחשובות בישראל כמעט מתחננים להחזיר את הבחורים לחג שמחת תורה אל תוך הישיבות, ובכך למנוע הדבקה המונית של מבוגרים שעלולה לגרום לאסון.

מלוניות קורונה

מדובר ביותר מ-40 אלף בחורים הלומדים בישיבות הגבוהות, שבכל שנה נמצאים בישיבות בין ראש חודש אלול ליום כיפור ואז יוצאים לחופשת "בין הזמנים". במסגרתה הם חוזרים לישיבה רק ליום אחד במהלך חול המועד ולחג שמחת תורה, הנחשב לאחד מרגעי השיא בישיבות וכולל ריקודים, הקפות, אוכל ואווירה מיוחדת. השנה, בגלל הקורונה, שוחררו הבחורים מהישיבות, ובגלל הסגר הם לא צפויים לחזור אליהן.

אחד מראשי הישיבות אמר ל"ישראל היום": "אני לא מבין למה שחררו את הבחורים הביתה דווקא עכשיו. הישיבות כבר הפכו למעין מלוניות קורונה. מה שיקרה עכשיו זה קטסטרופה. צריך להבין, אם הבחורים היו בישיבות, המניינים הרגילים של מבוגרים ללא צעירים היו נעשים צ'יק צ'אק ומתפזרים. במקום שהבחורים הצעירים יהיו יחד ולכל היותר ידביקו זה את זה, עכשיו הם יהיו יחד עם המבוגרים וזאת תהיה סכנה גדולה, ממש פצצה מתקתקת בכל עיר ועיר. אפשר עדיין להחזיר אותם לישיבות ולמנוע אסון של ממש".

מ"מ המפכ"ל: "צפי לחיכוכים לא פשוטים בשבת הקרובה"

ובתוך כך, מ"מ המפכ"ל ניצב מוטי כהן התייחס אתמול בישיבת הקבינטלציבור החרדי ואמר כי יש לא מעט ריכוזים של קהילות עם חוסר משמעת, וללא רצון להידברות או לשיח עם המשטרה. המפכ"ל הוסיף כי השיא יהיה בשבת הקרובה, חג שמחת תורה, שבו יהיו מאות אירועים, ולמשטרה יש צפי לחיכוכים לא פשוטים עם הציבור החרדי.

כזכור,אלפים השתתפואתמול אחר הצהריים במסע ההלוויה והקבורה שלהאדמו"ר מפיטסבורג, שנערכה באשדוד.

רבי מרדכי יששכר בער לייפער נפטר מקורונה בגיל 64, ואתמול נטמן בבית העלמין באשדוד. כאמור, למרות ההנחיות, אלפים הגיעו להלוויה, ומאות חסידים אף התעמתו עם כוחות משטרה שאבטחו את האירוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר