"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הערכה: הפעלת מעבדת הקורונה בנתב"ג תתעכב
בדיקה עם גורמים המעורבים בהקמת מתקן הבדיקה בשדה התעופה חושפים כי ייתכן ומשרד הבריאות לא יאשר את פעילות המעבדה עם פתיחתה
נתב"ג בשבוע שעבר // צילום: יוסי זליגר // נתב"ג בשבוע שעבר // צילום: יוסי זליגר

הערכה: הפעלת מעבדת הקורונה בנתב"ג תתעכב

בדיקה עם גורמים המעורבים בהקמת מתקן הבדיקה בשדה התעופה חושפים כי ייתכן ומשרד הבריאות לא יאשר את פעילות המעבדה עם פתיחתה

שמעון יעיש
, עודכן

צרות לטסים לחו"ל? עד אמצע אוקטובר אמורה חברת אומגה להקים מעבדה לבדיקות קורונה בנתב"ג. עם זאת, מבירור הפרטים מול גורמים המעורבים בהקמת המעבדה, עולה כי במשרד הבריאות לא מודעים לפרטים המדויקים בתהליך העבודה, וייתכן כי לא יאושר אופן הפעילות של המעבדה מייד עם הקמתה.

גורמים המעורבים בנושא מבהירים כי בכל מקרה, המעבדה לא יכולה לעבוד ללא אישור משרד הבריאות, ושם מדגישים כי גם אם המעבדה תעמוד בזמן ותוקם עד אמצע אוקטובר, תהליך אישורה עשוי להימשך כמה שבועות לפחות - מה שיכול במקרה הטוב לגרום לכך שהיא תתחיל לפעול רק בחודש נובמבר.

יצוין כי בלא מעט מדינות בעולם מאפשרים בידוד מקוצר לתיירים עד לקבלת תוצאות בדיקות הקורונה, שמבוצעות בכניסה למדינה לאחר הנחיתה. גורמים במערכת הבריאות מבהירים כי מי שמתנגד בכל תוקף לקיצור תקופת הבידוד לחוזרים ממדינות אדומות, בכפוף לבדיקות קורונה, הוא מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי. בד בבד, יש גורמים במשרד הבריאות שתומכים באפשרות קיצור הבידוד לאחר הקמת המעבדה, אך נתקלים בהתנגדות נחרצת מצד לוי ומוסרים שכרגע הנושא לא נמצא על השולחן.

בתוך כך, סגן שר הבריאות יואב קיש מקדם בימים אלה את אישור משרד הבריאות ל"סופיה", מערכת בדיקות עם תוצאות מהירות שאמורה לאפשר תיירות פנים ברמה גבוהה של בטיחות, בכל הקשור להידבקות בנגיף. הצפי הוא שבתי המלון באילת ובים המלח לא ייפתחו כבר בסוכות, אך לאחר מכן הבדיקות המהירות שיאפשרו תוצאות בתוך 15 דקות צפויות להיכנס לשימוש.



סגן שר הבריאות יואב קיש // צילום: אורן בן חקון
סגן שר הבריאות יואב קיש // צילום: אורן בן חקון

בדיקה מהירה של המערכת המדוברת מדייקת בכ־85 אחוזים ומחירה צפוי לעמוד על כ־250 שקלים לאדם. ייתכן שהבדיקות בכניסה לאילת ולים המלח יסובסדו על ידי גופים שונים או יגולמו במחירי החבילות.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "פתיחת השמיים ויצירת מתווה ליציאת ישראלים ולכניסת תיירות הן חלק מהנושאים הנדונים וברורה לנו חשיבותם. באשר לכניסה למדינת ישראל, מותרת רק כניסה של אזרחים ישראלים".

מחברת אומגה־רמב"ם נמסר: "מעבדת הבדיקות בנתב"ג נמצאת בהקמה בימים אלו על פי ההנחיות המקצועיות של משרד הבריאות והפרוטוקולים המחייבים שלו. בתוך כמה שבועות אזרחי ישראל יוכלו ליהנות משירותי המעבדה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...