"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לפחות אלף מתים נוספים מקורונה עד נובמבר; ללא הידוק הסגר - יותר מ-2,000"

צוות המומחים של האוניברסיטה העברית, שעד עתה חזה בדייקנות יחסית את נתוני התחלואה, מתריע: "בתוך שבועיים - כ-250 מונשמים" • "קיימת עלייה מעריכית ומובהקת במספר החולים בינוני וקשה" • "מערכת הבריאות תגיע בקרוב לסף הספיקה" • 3,790 אובחנו אתמול כחולים בנגיף

,עודכן
"מערכת הבריאות נמצאת על סף ספיקה" // צילום: אייל מרגולין - ג'יני, אורן בן חקון // "מערכת הבריאות נמצאת על סף ספיקה"

לפי צוות המומחים של האוניברסיטה העברית, אלף בני אדם נוספיםצפויים למותבישראל מנגיף הקורונה עד חודש נובמבר, והמספר יוכפל אם הסגר לא יתהדק. על פי מסמך שהצוות הפיץ היום (ראשון), תוך שבועיים צפויים להיות בישראל כ-250 חולים מונשמים – כשכיום ישנם 170 חולים מונשמים.

על פי הצוות, שחזה בדייקנות גבוהה יחסית את נתוני התחלואה בארץ,המסמך מבוסס על שימור יכולת הטיפול במערכת הבריאות וללא פריצת תוכנית "מגן אבות ואימהות" של הממשלה, שנועדה "להבטיח את החוסן הלאומי ולהגן עלאוכלוסיות הקשישיםואוכלוסיית בעלי המוגבלויות השוהים במסגרות החוץ ביתיות תוך מתן טיפול מיטבי בראייה לאומית כוללת, אל מול התפשטות מחלת הקוביד-19", כשבנוסף יש "למקד מאמצים בשימור יכולות אלו". הצוות קורא גם "למנוע התכנסויות ללא החרגות כלשהן".

הצוותצופה גם כי בימים הקרובים תחול עלייה דרמטית במספר החולים במצב קשהובמצב בינוני, דבר שבין היתר יביא ל"סף הספיקה של מערכת הבריאות בזמן הקרוב, גם ללא תלות בסגר המתוכנן". הם מאמינים כי מערכת הבריאות צריכה להיערך מיידית לקליטה של גל תחלואה קשה. "הערכה קדימה של השפעת סגר יעיל, המבוססת על יעילות הסגר שהוטל בחג הפסח האחרון ועל סגרים שהוטלו באוסטרליה ובאוסטריה, מאפשרת צפי לתרחישים אפשריים", נכתב במסמך.

בדיקת קורונה בחולון, לפני כשבועיים // צילום: יוסי זליגר
בדיקת קורונה בחולון, לפני כשבועיים // צילום: יוסי זליגר

עוד כתבו חברי הצוות כי מאז ה-20 באוגוסט, העלייה במספר החולים במצב קשה חלה בעיקר בקרב אוכלוסייה צעירה, כשבהתאם לכך לא חלה עלייה מהירה מתאימה במספר החולים במצב זה. עם זאת, בימים האחרונים חלה האצה בקצב העלייה של חולים במצב קשה בעקבות הדבקה בין כמה קבוצות גילים, זאת בשל המפגשים המשפחתיים במהלך חגי תשרי בכלל ובראש השנה בפרט.

כותבי המסמך מציעים לפתוח את בתי הספר באופן חלקי ולפתוח את גני הילדים בקפסולות תוך לפתוח את המשק בצורה רחבה כדי לנסות להימנע מהתחזית הקשה. הם מציעים גם להימנע לחלוטין מפתיחה מלאה של בתי הספר ולמנוע את פתיחת בתי הכנסת וחופי הים, ולא לאפשר קיום אירועים עד 250 איש עד לסיוםמשבר הקורונה. בהמשך, הם מציעים, לבצע הקלות ארציות בהפרש של שבועיים בין ההקלות.

ממונה הקורונה, פרופ' רוני גמזו, אמר הערב לחדשות 12 כי הוא צופה שמספר החולים במצב קשה בישראל יגיע ל-800 איש בתוך כשבוע, אז יעלה מניין המתים ל-20 מתים בכל יום. לדבריו, קצב המתים החודשי צפוי להתקרב ל-600 איש. "אנחנו בשעת חירום, יש להקטין את הפעילות האלקטיבית בבתי החולים. נתתי הוראה לכל בתי החולים לפתוח מחלקות קורונה נוספות".

"לא עמדנו בחוזה החדש מול הציבור, אבל גם הציבור לא עמד בו", אמר ממונה הקורונה. "הקורונה עוברת גם בגילים הצעירים, וצריך להכיר בזה. פתיחת מערכת החינוך הייתה טעות". פרופ' גמזו ביקש מהציבור להתפלל בשטחים פתוחים גם במהלך הימים הנוראים: "למפגינים אני אומר – השתדלו לגלות ריסון, כרגע זה לא הזמן. זהו אקט דמוקרטי שאני מוקיר אותו, אבל צריך לשמור על ריסון. יש לכם את כל השנה להפגין".

מחסום משטרתי בצאת ראש השנה, הערב, בכביש 20 // צילום: יהושע יוסף
מחסום משטרתי בצאת ראש השנה, הערב, בכביש 20 // צילום: יהושע יוסף

בתוך כך, 3,790 בני אדם אובחנו אתמול כחולי קורונה ו-1,571 נוספים אובחנו כחולים בנגיף מאז חצות, כך פרסם משרד הבריאות בשעה 19:10. כעת עומד מספר החולים הפעילים בישראל על 52,262 איש. אתמול בוצעו 42,605 בדיקות (9.1% מהן יצאו חיוביות), ומאז חצות בוצעו 16,360 בדיקות (10% מתוכן יצאו חיוביות).

1,295 מהחולים מאושפזים בבתי חולים, 643 מהם במצב קשה ו-170 מונשמים. מאז חצות מתו ארבעה חולים, וכעת עומד מספר המתים בישראל מהנגיף על 1,236 איש. 3,157 אנשי צוות בריאות נמצאים כיום בבידוד. בבתי החולים הדסה עין כרם, שערי צדק, לניאדו, שיבא, הדסה הר הצופים וקפלן נרשמת תפוסה של לפחות 100% במחלקות הקורונה, כשבהדסה עין כרם יש תפוסה של 129.89% במחלקות הקורונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר